Nieuwtjes van onze Verpleegkunde-opleiding

De studenten Verpleegkunde die de Verdiepingsmodule Acute Zorg volgen, bezochten recent het Rode Kruis Halle.  Ze werden in heel wat levensechte situaties gedropt zoals een evacuatie uit een voertuig na een frontale botsing. Ook werken met een spinboard, een korrelmatras, een stiffneck en een KED kwamen aan bod. Klinkt dat als chinees? Bekijk de foto’s (facebook) dan maar eens.

De opleiding ontving eind februari weer de leerlingen van ToekomstATELIERdelAvenir (TADA) voor een initiatiedag in de verpleegkundige zorgen. Dankzij TADA  krijgen Brusselse kansarme kinderen  een inkijk in de wereld van de verpleegkunde. Concreet bezoeken de kinderen een aantal zaterdagen na elkaar professionals om kennis te maken met gepassioneerde experts uit een breed scala van vakgebieden. Foto's van het bezoek staan hier online.

Op dit moment zijn drie studenten Verpleegkunde voor een Intensive Program in Leiria, Portugal. De studenten moeten daar een werk maken en een presentatie geven. Foto's hiervan volgen nog. Wil je ook naar het buitenland? Contacteer dan de dienst Internationalisering van EhB.

Departement