Nieuws van de VUB: Studiedag Innovatief Hoger Onderwijs

Op 2 juli organiseren onze associatiecollega's een studiedag rond Innovatief Hoger onderwijs. Men kan nog inschrijven tot 22 juni, via deze link.

Hoe innovatief zijn we bezig op onze hogescholen en universiteiten als het over studenten met een beperking gaat?

Innovatie staat voor ‘De geslaagde invoering van nieuwe vormen van toegevoegde waarde!’ (infonu.nl). Innovatie hoeft niet altijd spectaculair te zijn, maar kan ook klein en eenvoudig. Belangrijk is dat er wordt uitgekeken naar initiatieven die alle studenten kansen geven om met de eigen kwaliteiten en het eigen potentieel aan de slag te gaan in het hoger onderwijs.

Centraal op deze studiedag staat het verrijken, het beïnvloeden, het stimuleren, het uitwisselen en doorgeven, het netwerken,… Zo willen we het hoger onderwijs nog beter inrichten zodat elke student zich welkom en ondersteund weet.

De studiedag is bedoeld voor iedereen die op een bewuste manier aan de slag wil gaan met studenten met een beperking. Bijvoorbeeld:

• Beleids- en diversiteitsmedewerkers
  • Professoren en docent
  • Traject-, studie- en studentenbegeleiders
  • Zorgcoördinatoren
  • Stage coördinatoren

Programma

In de voormiddag focussen we op innovatie die goed is voor àlle studenten en hoe we dit kunnen implementeren. In de namiddag spitsen we toe op innovaties in het werken met en voor studenten met een beperking in hoger onderwijs.

Departement