U bent hier

Nieuwe HBO5-opleiding ‘Winkelmanagement’ in Brussel

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) en CVO COOVI krijgen groen licht voor het opstarten van de nieuwe HBO5-graduaatopleiding ‘Winkelmanagement’. Een HBO5-opleiding (Hoger Beroepsonderwijs niveau 5) situeert zich tussen het secundair onderwijs en een professionele bachelor. Voor HBO5 Erasmus wordt dit de twaalfde graduaatopleiding.

De opleiding Winkelmanagement komt er omdat de vraag bij winkelketens naar dergelijke profielen binnen de Brusselse regio erg hoog is. Samen met de partners uit de retailsector stelde HBO5 Erasmus een doordacht curriculum samen. De aanvraag werd nu door de Vlaamse regering goedgekeurd. De opleiding wil ambitieuze verkopers, werkzoekenden, werkenden die een carrièreswitch overwegen en jongeren met een secundair diploma opleiden tot winkelmanagers met een liefde voor de stiel.

Specifiek voor de Brusselse markt zal de opleiding de nadruk leggen op meertaligheid, leiding geven binnen diverse teams en verantwoord ondernemen. Door het vele werkplekleren doen de cursisten veel ervaring op en kunnen ze een netwerk opbouwen binnen de sector. Het wordt de enige opleiding ‘Winkelmanagement’ in de regio Brussel.

HBO5 Erasmus is een samenwerkingsverband van de Erasmushogeschool Brussel met het CVO COOVI (Brussel), het CVO Volt (Leuven – Landen – Tienen) en het Paramedisch Instituut (Jette – Mechelen). De opleidingen die HBO5 Erasmus aanbiedt, tellen 90 of 120 studiepunten (bacheloropleidingen tellen 180 studiepunten), reiken een graduaatdiploma uit en zijn zeer praktijkgericht.


Meer info

Erasmushogeschool Brussel
dienst Communicatie

Valéry De Smet

tel.: 02/559 02 72
e-mail: valery.de.smet@ehb.be

Thema

Soort nieuwsbericht

Departement

Deel dit artikel