Niet minder dan vijf journalistiekstudenten in Belgodyssee-wedstrijd

Vijf studenten van de opleiding Journalistiek zijn geselecteerd om deel te nemen aan de wedstrijd Belgodyssee. Met deze wedstrijd koppelt het Prins Filipsfonds 8 Franstalige en Nederlandslatige journalistiekstudenten aan elkaar en geeft ze de opdracht om samen artikels te schrijven. Deze verschijnen zowel in Metro als in l'Avenir. Uiteindelijk wordt het beste artikel bekroond: beide studenten krijgen dan een stage op respectievelijk de VRT en de RTBF.

De acht duo’s trekken er als een team van twee op uit en werken een week lang samen op radioreportages, de geschreven pers en online . Tijdens de 8 weken moet elke kandidaat ook een nieuwsitem op het internet ontwikkelen en viraal laten gaan met behulp van de sociale media. Het is de bedoeling dat er voor een maximale zichtbaarheid wordt gezorgd en dat er zoveel mogelijk interactiviteit rond het nieuwsitem wordt gecreëerd. Dit kan verschillende vormen aannemen: een webdoc, video, blog of nog iets anders volgens de voorkeuren van de kandidaten.

We duimen alvast voor Aline, Lore, Delphine, Lieselotte en Roxane!

(foto: belgodyssee)

Departement