Musical-alumnus James Cooke schittert op VIJF

Heb je jonge kinderen? Dan ken je 'm ongetwijfeld al langer van Studio 100 TV, waar hij presentator is en acteert in Prinsessia.
Geen min-10-jarigen meer in huis? Dan kun je James Cooke nu ontdekken op VIJF, samen met Karen Damen (ex-K3), in het programma Nieuwe Buren.

Voor het format zegden Karen en James hun luxeleven voor 30 dagen vaarwel. Ze verhuisden naar een bescheiden woning en moesten 30 dagen zien rond te komen met een leefloon van 768 euro. ,,Dat Karen Damen telegeniek is wisten we al, maar alleen de kijkers van Studio 100 TV konden verwachten dat James Cooke niet moet onderdoen. VIJF heeft er een nieuwe Jani bij'', schrijft de recensent van De Morgen. En geef 'm maar 'ns ongelijk.

James Cooke is een alumnus van de Musicalopleiding van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Hij speelde de voorbije jaren mee in grote Vlaamse musicalproducties, zoals Daens en '14-'18, de musical en nam ook al zelf de regie in handen. Naast zijn werk als musicalacteur, trad Cooke ook af en toe aan als acteur in televisieseries en films. Hij speelde gastrollen in Familie (2013), Binnenstebuiten (2013), Witse en De Kotmadam.

Nieuwe Buren, elke woensdagavond op VIJF.

Departement