U bent hier

Massales Want wij zijn het waard kreeg heel wat aandacht

De docenten en studenten van EhB namen in grote getale deel aan de massales die Vlhora op vrijdag 29 april georganiseerd had. En ze keken tevreden terug, zo lees je in hun hieronder overgenomen tekst:

Ja, het regende. Ja, er nam een minister ontslag. En toch stonden we met veel volk (en paraplu’s) op het Martelaarsplein in Brussel (naar schatting 1200). De boodschap werd breed gedragen, het publiek was enthousiast en de streaming naar iedereen die wilde kijken, werkte.

De massa-les in trio gebracht door de studente, de specialist docent en de algemeen directeur werd aandachtig gevolgd en eindigde in een mooi gesprek met de minister van Onderwijs. Zij kreeg naast de petitie (die blijft lopen!) ook een ‘buis’ aangeboden die al naargelang de reactie van de Vlaamse Regering een echte examenbuis, dan wel een diplomabul kon worden.

De minister reageerde dat ze op de Vlaamse Regering de spreek’buis’ zou zijn van al deze studenten, maar wees ook op de uitval in het hoger onderwijs van mensen die een buis niet meer te boven kwamen. Joey Brokken vervolledigde het programma met een mooie singer-songwriter-set.

De persaandacht was heel goed. Gaande van de setting in De Ochtend op Radio 1, een rechtstreekse interventie in het VRT-journaal om 13.00 uur en opnames voor zowel VRT als VTM en TVLimburg, Focus WTV en ATV tot Kanaal Z, Radio 2, Q-music, Joe FM, het Laatste Nieuws, het Nieuwsblad, de krant van West-Vlaanderen, …

Overal te lande waren er acties. We kijken uit naar de foto’s die straks de webstek/instagram/facebook/twitter zullen bereiken.

Dankbaar, voor iedereen die op en achter het podium meewerkte, voor en achter de coulissen; in Brussel en in heel Vlaanderen.

Maar: ‘Ce n’est qu’un debut, la lutte continue’

Een greep uit de pers:

 

Thema

Departement

Deel dit artikel