U bent hier

Lessen Toerisme- & Recreatie gaan door in ... Letland!

Vanaf volgend academiejaar start er een nieuw en uniek project in de opleiding Toerisme- & Recreatiemanagement. Het gaat om de samenwerking met de toeristische opleiding van Vidzeme University of Applied Sciences uit Valmiera in Letland) met álle studenten van het 3de bachelorjaar. Concreet krijgen de laatstejaarsstudenten een studiereis aangeboden van 4 dagen/3 nachten in Letland. De focus ligt op het verwerven van interculturele competenties, aandacht voor diversiteit en internationale samenwerking. Het is een oefening in interculturele communicatie, waarbij de studenten voor de reis ook al intensief samenwerken met hun Letse colllega's via Skype. 

Aan de hand van de vooropgestelde opdracht verkennen de toerismestudenten proefondervindelijk de voor- en nadelen die verbonden zijn aan interculturele samenwerking. Bovendien krijgen ze via de studiereis een unieke kans om hun interculturele kennis met elkaar te delen. Gedurende de 4-daagse leren de teams elkaar persoonlijk kennen en presenteren ze de resultaten van hun field research in het Engels aan een professionele jury, bestaande uit docenten van de beide instellingen.

Dankzij het project zullen alle studenten afstuderen met een internationale en interculturele ervaring. Dat is uniek in het hoger onderwijs. 

 

Thema

Departement

Deel dit artikel