Kok op kot-actie op campussen EhB

Kok op Kot is een initiatief van CM dat studenten wil aanzetten om gezond te eten. CM lanceerde haar actie deze week op twee campussen van de EhB. Om studenten te overtuigen dat gezond ontbijten belangrijk is en niet tijdrovend hoeft te zijn, deelt Kok op Kot op verschillende campussen in Vlaanderen ontbijtpakketten met een yoghurtbeker uit. Studenten kunnen de app met gezonde kookideeën downloaden. Er is ook een kookpocket en op de Facebookpagina vind je tips en eenvoudige en gezonde recepten.

De campus van EhB werd niet toevallig gekozen als lanceerplek: het zijn immers de studenten en docenten van onze opleiding Voedings- & Dieetkunde die betrokken zijn bij het project. Het maakt deel uit van het project Kot Cuisine, georganiseerd door Stuvo.

CM deed onderzoek naar de eetgewoontes bij studenten. Kotstudenten hebben de gezondste ontbijtreflex. Een enquête bij 2.600 studenten toont dat zij vaker kiezen voor een stuk fruit of havermout bij het ontbijt. Studenten die niet op kot zitten, eten het liefst een boterham met zoet beleg. Met de actie Kok op Kot wil CM studenten aanmoedigen om elke ochtend te ontbijten en daarbij te kiezen voor gezonde en voedzame producten. CM deelt op verschillende campussen gezonde ontbijtpakketten uit.

(foto via twitter van Ben De Wit)

Departement