Klimaatconferentie Parijs voor studenten

Van 30 november tot 11 december 2015, vindt de 21ste VN klimaattop plaats in Parijs. Beleidsmakers van over de hele wereld komen samen om een mondiaal akkoord te sluiten dat ons dichter moet brengen bij een duurzame toekomst.

Dat deze klimaattop van enorm belang is staat vast, en jij kan daar bij zijn!

UCOS biedt je namelijk de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van de onderhandelingstafels.

• maak kennis met jongeren van over de hele wereld die actie voeren voor een ambitieus klimaatbeleid!
  • Ontmoet activisten uit het Zuiden wiens gemeenschappen al getroffen werden door de klimaatsveranderingen.
  • Ga in gesprek met beleidsmakers om hen te overtuigen om een ambitieus en rechtvaardig akkoord te sluiten!

We zijn op zoek naar een sterk team, met uiteenlopende vaardigheden. Ben je geboeid door het politieke besluitvormingsproces rond klimaatverandering en wil je begrijpen waarom het allemaal zo traag en moeizaam gaat? Stel je kandidaat! Heb je een vlotte pen, een fotografisch oog, of ben je krak in (info)grafiek, kortom: ben je een krak in communicatie? Stel je kandidaat!  Ben je een gedreven netwerker die nieuwsgierig is naar wat andere mensen denken en doen? Stel je kandidaat!

Wat we van je verwachten:

• Je bent een student aan de VUB, Erasmushogeschool Brussel of Vesalius College in het academiejaar 2015-2016
  • Je kan je vlot uitdrukken in het Engels
  • Je bent in de periode tussen 30 november en 11 december 1 week beschikbaar
  • Je bent bereid je tussen juni en december te smijten voor dit project en hebt tijd voor het voorbereidingstraject

Ben je nieuwsgierig? Kom dan naar een van onze infomomenten:
• Op 19 mei om 12.30u in het Ritscafé

Of stuur een mailtje naar bram.cleys@ucos.be.

Wil je je kandidaat stellen, doe dat dan via dit formulierAlle kandidaturen moeten binnen zijn voor 25 mei. Kom je in aanmerking voor dit project, dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek tussen 28 mei en 12 juni.

Dit project maakt deel uit van het VUB-klimaatproject ‘We are Paris’. Binnen dit project zullen 22 VUB-studenten op zoek gaan naar constructieve oplossingen voor de klimaatuitdagingen (www.weareparis.be).

Departement