Jaarverslag van Universitair Centrum Ontwikkelingssamenwerking online

Het Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking, oftewel UCOS, is verbonden aan de Vrije Universtiteit Brussel en begeleidt ook voor de Erasmushogeschool Brussel projecten waarbij studenten en docenten naar ontwikkelingslanden trekken. Hun missie is om werk te maken van duurzame menselijke ontwikkeling door het stimuleren van mondiaal bewustzijn en actieve mondiale betrokkenheid. Zo zet UCOS educatieve processen op met als doel mensen bewust te maken van hun identiteit als wereldburger en van de uitdagingen van de mondiale samenleving. Bijvoorbeeld trekken studenten en docenten van EhB jaarlijks richting Afrika onder begeleiding van UCOS met het project MAONO.

Dit en meer staat te lezen in het online jaarverslag van UCOS, dat je hier kunt lezen.