U bent hier

Ivo Van Hove, RITCS-alumnus 1981, wint twee Tony Awards

(bron deredactie.be) De Belgische regisseur Ivo Van Hove heeft op het gala van de Tony Awards twee prijzen in ontvangst genomen voor zijn Broadwayvoorstelling "A view from the bridge" van Arthur Miller. De Tony Awards zijn de belangrijkste theaterprijzen in de Verenigde Staten.

De Belgische regisseur Ivo Van Hove en zijn partner en vaste lichtontwerper Jan Versweyveld hebben een goede beurt gemaakt op het 70e gala van de Tony Awards in de VS. Twee Broadwayproducties van Van Hove en Versweyveld waren genomineerd voor de Tony Awards. "A view from the bridge" kon twee van de vijf nominaties verzilveren. Ivo Van Hove kreeg er de prijs voor beste regisseur voor en de voorstelling werd onderscheiden met de prijs voor beste revival van een toneelstuk.

Van Hove was ook vier keer genomineerd voor "The crucible". Die voorstelling kon geen enkele nominatie verzilveren. Beide voorstellingen zijn gebaseerd op de theaterteksten van Arthur Miller. Ivo Van Hove is in 1958 geboren en is sinds 2001 directeur van Toneelgroep Amsterdam. Voor zijn regie van "A view from the bridge" kreeg hij eerder al twee Olivier Awards, de meest prestigieuze prijzen in de Britse theaterwereld.

In 2008 kreeg Ivo Van  Hove een RITS Alumnus Award van zijn alma mater.

(foto M. Hendyckx, Wikipedia)

Thema

Departement

Deel dit artikel