Inbrusselingsweek voor de eerstejaars RITCS

Het RITCS organiseerde van 19 tot 23 september voor haar lichting nieuwe studenten een ‘inbrusselingsweek’, een soort verplichte inburgeringscursus voor studenten in de Brusselse metropool, die de komende jaren hun werkveld en biotoop zal vormen. In deze intense 5-daagse werden ze gevoed door lezingen, debatten, getuigenissen, maar werden ze ook op veldonderzoek gestuurd in diverse Brusselse wijken: kortom een ‘Brussels (taal)bad’ en een ontdekkingsreis in de stad. Op het einde van de week presenteerden de studenten hun resultaat, wat resulteerde in een kaleidoscopisch beeld van Brussel.

In het kader van die Inbrusselingsweek organiseerde het RITCS twee publieke avonden.

DINSDAG 20 SEPTEMBER (RITCS CAFE)

19u-20u: Kunst & radicalisering, een debat met Wouter Willaert, Kris Verdonck, Tim De Keersmaecker en Laura Vandewynckel, gemodereerd door Ann Olaerts.

20u30-21u30: Hus & the next generation

Walter Hus is een componist en pianist met zin voor avontuur. Toen hij zijn zestienjarige zoon zag spelen met zijn vrienden van de jazz- en popschool kreeg hij het gekke idee om samen met hen te experimenteren rond zijn eigen composities. Om iets nieuws te creëren met de komende generatie, een nieuw genre, een brug tussen twee werelden. Hier alvast een voorproefje...

WOENSDAG 21 SEPTEMBER (RITCS CAFE/CINEMA RITCS)

19u30: Vertoning La Vie Sexuelle des Belges, met nabespreking door Jan Bucquoy

In La Vie Sexuelle des Belges 1950-1978 uit 1994 zien we het Vlaanderen van de jaren 1950 en een hoofdpersonage die greep op de wereld probeert te krijgen, maar verstikt wordt door zijn kleinburgerlijkheid. Jaren later belandt hij in Brussel waar hij poogt te overleven met Marx, seks, literatuur en op café.

Departement