U bent hier

Iana tevreden over stage in Kenia

Altijd fijn voor docenten om een berichtje te krijgen van stagiaires die verre oorden opzoeken. Derdejaarsstudente Iana loopt stage in Kenia en heeft het blijkbaar naar haar zin, al geeft ze toe dat ziekenhuizen ginder totaal anders werken. Onderstaand mailtje kreeg collega Elke van de opleiding Verpleegkunde.

Ik ben nu een twintigtal dagen in Kenia. Alles gaat hier prima. Ik word goed opgevangen en begeleid. Mijn gastgezin is super vriendelijk en ik ontbreek niets. ​

Ik loop stage in een privaat palliatief ziekenhuis. Er liggen patiënten met HIV, ernstige vormen van Hepatitis B, verschillende kankers en psychiatrische stoornissen. In het ziekenhuis wordt er niet meer aan "Cure " gedaan maar alleen aan "Care". Ze werken hier ook helemaal anders en dat is wel even wennen. De verplegers zijn hier allemaal mannen en de zorgkundigen zijn vrouwen. Dus best wel anders dan bij ons. De wondzorg is vooral voor doorligwonden en zo erg als hier heb ik het nog nooit gezien. Ze zorgen alleen dat de wonden niet ontstoken geraken maar verder hebben ze de middelen niet.

Tot gauw.

Groeten

Iana Willems

Thema

Departement

Deel dit artikel