Hot or not: verpleegkundige in Brussel

Met ‘Jobhoppen in Brussel’ maken Huis voor Gezondheid en Muntpunt de toekomstige verpleegkundigen warm voor Brussel als woon- en werkstad. Twee derde van de studenten verpleegkunde die in één van de vier Nederlandstalige scholen studeren, woont immers in de Rand. Met Jobhoppen willen de organisatoren hen overtuigen later ook in Brussel te werken of zelfs te wonen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat verpleegkundigen liefst daar werken waar ze wonen. De vorige drie edities bleken succesvol: 50% van de studenten herzag nadien zijn mening over Brussel in de positieve zin. Ook met deze editie blikken de organisatoren terug op een geslaagde dag.

Enkele reacties van studenten

Stef Raeymaekers (tweedejaarsstudent verpleegkunde, EhB): “Ik zou zeker overwegen om in Brussel te komen werken. Het is een veelzijdige en multiculturele stad en ik heb vandaag gezien dat de mensen die er werken zeer enthousiast zijn.”

Dorien Coppens (tweedejaarsstudent verpleegkunde, Odisee): “Ik heb een andere kant van Brussel leren kennen en die heeft me aangenaam verrast.”

Jobhoppen: een zorgcarrière in één dag

Op 13 mei beleefden 150 tweedejaarsstudenten verpleegkunde uit de vier Nederlandstalige scholen in Brussel een volledige zorgcarrière in één dag. Tijdens een ‘afstudeerontbijt’ ontvingen ze uit handen van VGC-Collegelid Bianca Debaets en minister Sven Gatz een fictief diploma, waarmee ze terecht konden op drie verschillende joblocaties: twee Brusselse ziekenhuizen en een lokaal dienstencentrum, waar ze niet alleen een maaltijd nuttigden maar ook konden kennis maken met een Brusselse thuisverpleegkundige. Tussen de jobs door trokken de studenten door Brussel en leerden ze onze hoofdstad kennen.

Samenwerking

Voor “Jobhoppen in Brussel” werkten het Huis voor Gezondheid, Muntpunt, Iris ziekenhuisen Zuid (Bracops), Europaziekenhuizen (Sint-Elisabeth), Kliniek Sint-Jan, UZ-Brussel, Erasmushogeschool Brussel, Odisee, Paramedisch instituut Jette, Sint-Guido instituut, de Brusselse dienstencentra en de Brusselse thuisverpleegkundigen samen.

Meer info

Meer cijfers en informatie over de Brusselse zorgsector vindt u in de bijlage onderaan.

Bekijk hier de reportage van tvbrussel

Bestand

Departement