Hospitality Partnership Days: hotelsector stelt zich voor aan EhB-studenten

De opleiding Hotelmanagement organiseerde op donderdag 8 en vrijdag 9 september zijn jaarlijkse Hospitality Partnership Days. Tientallen nationale en internationale hotels en hotelketens stuurden medewerkers naar campus Dansaert-Bloemenhof om zich voor te stellen als stageplaats voor de studenten. Onder hen ook een aantal alumni, die graag een quote nalieten voor de opleidingsbrochure van de opleiding.

"De opleiding Hotelmanagement heeft klaar en duidelijk de richting van mijn carrière bepaald. In m’n tweede jaar liep ik stage aan de Front Office van een hotel en ik dacht de job van mijn leven gevonden te hebben. Voor m’n laatstejaarsstage koos ik echter voor een HR-afdeling, een keuze ver buiten mijn comfortzone. Zes jaar later sta ik aan het hoofd van de HR-afdeling van twee hotels en heb ik me de keuze die ik destijds maakte nog nooit beklaagd. Mijn tip voor de nieuwe generatie hotel-professionals: grijp alle kansen die er op je weg komen en zie de stages als een uitgelezen kans om van een beroep te proeven dat buiten je comfortzone ligt. Think out of the box!"
Danielle De Groote, HR-manager Crowne Plaza Antwerpen en Holiday Inn Brussels Airport, oud-student Hotelmanagement

"Dat ik vandaag deze functie heb, dank ik aan de opleiding Hotelmanagement van EhB. Heel wat vakken, zoals HOTS, zijn heel praktijkgericht en maken je een stuk sterker op de werkvloer. En als ik de studenten één goede raad mag geven: maak gretig gebruik van je stages. Ze zijn dé kans om je te bewijzen en om een goede carrièrestart te maken."
Yannick Bouts, sales- en marketingverantwoordelijke Flanders Hotel Holding (Hotel Serwir, Auberge du Pêcheur, Charl’s, …), oud-student Hotelmanagement

De Hospitality Partnership Days zijn een organisatie van de EhB-opleiding Hotelmanagement en het BBI-Brussels Business Institute.

Departement