Grote onderwijstruck op weg naar onze lerarenopleidingen

Op dinsdag 14 maart krijgen de studenten van de lerarenopleidingen les in een tientonner die een dag lang de campus zal aandoen. Het zijn EPOS (het samenwerkingsverband tussen het Beleidsdomein Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Overheid, VDAB en Syntra Vlaanderen) en de Europese Commissie die achter het opvallende project staan. Dit jaar staat immers in het teken van de viering van de 30ste verjaardag van het internationaliseringsprogramma Erasmus+ en van de 60ste verjaardag van het Verdrag van Rome.

Om deze dubbele verjaardag te vieren, bezoeken de hogergenoemde partners een aantal lerarenopleidingen met de Federal Truck (een rijdend klaslokaal). Ze willen zo de studenten op een interactieve manier laten kennismaken met de Europese mogelijkheden tijdens hun opleiding en tijdens hun toekomstige carrière in het onderwijs.

Departement