U bent hier

Futures Research en Pasar doen onderzoek naar vrije tijd van de toekomst

Erasmushogeschool Brussel onderzoekt samen met Pasar de vrijetijdsbesteding en -beleving in 2035 bij haar leden en geïnteresseerden. Zij willen graag weten wat de verwachtingen zijn. In 2035 zijn we 20 jaar ouder dan vandaag, niet eens zo veraf. Wat denk jij? Doe nu mee aan onze bevraging en bepaal zo het toekomstbeeld van onze vrije tijd.

Deze enquête is een onderdeel van een onderzoekvan het Kenniscentrum Applied Futures Researchvan EhB, in het totale pakket van 'Explorations in open time’. Pasar is case-partner. Dit wil zeggen dat we methoden uit Futures Research doelgericht inzetten en evalueren in het domein van de vrije tijd (in dit geval Pasar). 

Er is al een workshop achter de rug met studenten. Deze bevraging is een ander onderdeel van het onderzoek. Hierna volgen nog co-creatieve workshops (Wandelen met pasar-leden en polsen naar hun verwachtingen omtrent vrije tijd in de toekomst) om zo letterlijk 3 mogelijke toekomstbeelden te creëren. Daarna volgt er nog een focusgroep met pasar-medewerkers en een publicatie van de verhalen (narratief toekomstonderzoek) in hun ledenblad. 

Thema

Departement

Kenniscentrum

Deel dit artikel