Erasmushogeschool Brussel strikt internationale komieken

De Erasmushogeschool Brussel verwelkomt vanaf april 2015 elke derde dinsdag van de maand internationaal comedytalent. De hogeschool pakt uit met een volledige Engelstalige stand-upcomedyshow voor studenten en niet-studenten. Nigel Williams, ook wel de godfather van de stand-upcomedy genoemd, stelt de line-up samen. De eerste voorstelling heeft plaats op dinsdag 21 april in het Rits Café.

Nigel Williams zal de eerste avond zelf op het podium staan, net als Andy Valvur (US), Daniel-Ryan Spaulding (CAN) en Els Vertongen. Tickets zijn verkrijgbaar aan €12 mits reservatie via standuprits@gmail.com (€15 aan de kassa). Studenten betalen slechts €7.

In 2000 won Nigel Williams (UK/BEL) Humo’s Comedy Cup en daarna ging het snel. Hij richtte zich voltijds op zijn comedycarrière en intussen is hij een graag geziene gast op radio en tv en heeft hij een eigen comedyclub in Antwerpen. U hoorde hem al in het Nederlands met een pittige Engelse tongval, maar deze comedyshow geeft hij volledig in zijn moedertaal: het Engels. Voor al wie comedy graag een beetje ‘ruwer’ heeft, is een avondje stand-up van Nigel een voltreffer; veel improvisatie, freewheelen en publieksparticipatie zijn een zekerheid.

Daniel-Ryan Spaulding haalt zijn inspiratie uit zijn dagelijks leven. Als homoseksuele komiek drijft hij de spot met identiteit, seksualiteit en stereotypes. Zijn YouTubevideo ‘If Gay Guys Said the Shit Straight People Say’ is al meer dan 1,9 miljoen keer bekeken. De spot drijven met hetero’s, het is eens wat anders.

Andy Valvur is geboren in New York City en groeide op in Japan, Californië en Zwitserland. Hij haalde zijn diploma internationale relaties, maar een carrière als diplomaat was niets voor hem. Hij werd komiek, zodat hij tenminste kan zeggen wat hij denkt, zo liet hij weten. Naast stand-up comedy heeft hij een passie voor schrijven, o.a. voor de New York Times en Maxime.

Els Vertongen is talent van eigen bodem. Ze trad op in verschillende Europese landen en was onder andere te gast op het Edinburgh Free Fridge. Harde humor, fijn om dat eens van een vrouw te horen.

Rits Café: Antoine Dansaertstraat 70, 1000 Brussel

De volgende comedyavonden hebben plaats op 19 mei en 16 juni.

Erasmushogeschool Brussel
dienst Studentenvoorzieningen Stuvo