Erasmushogeschool Brussel opent met winst

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) opent op donderdag 29 september het academiejaar met een groots event in het Kaaitheater. Luc Van de Velde, algemeen directeur van de hogeschool, zal in zijn toespraak ingaan op de fraaie prestatie van de hogeschool om het nieuwe academiejaar opnieuw met winst te starten. EhB noteert een stijging in haar studentenaantallen van bijna 5%.

De grootste stijgers bij de generatiestudenten zijn Verpleegkunde, Voedings- & Dieetkunde, Idea & Innovation Management, Audiovisuele Kunsten en de Lerarenopleiding Secundair Onderwijs. In totaal komt EhB uit op een 5400 studenten. Dat zijn er 250 meer dan vorig jaar. De inspanningen van EhB om jongeren te overtuigen om – ondanks de negatieve berichtgeving over de hoofdstad – toch naar Brussel te komen, hebben dus gerendeerd.

Duurzaamheid

Op de feestelijke opening van het academiejaar, nu donderdag, staan drie artistieke opvoeringen centraal. De drie stukken zijn creaties van studenten van het RITCS en het Koninklijk Conservatorium Brussel (beide Schools of Arts van EhB). Het thema van de opening is duurzaamheid. De hogeschool, die binnenkort haar nieuw Strategisch Plan 2017-2021 zal voorstellen, zet sterk in op duurzame ontwikkeling. Algemeen directeur Luc Van de Velde vat het in zijn toespraak als volgt samen: “De begrippen duurzaam en duurzaamheid zijn niet nieuw, maar toch blijft duurzame ontwikkeling - samen te ballen in de slogan ‘genoeg voor iedereen altijd’ - brandend actueel. Het is een kompas op momenten zoals deze, waarin we een antwoord zoeken op maatschappelijke problemen.”

De algemeen directeur ziet echter ook een directe link met haar interne werking: “Duurzame ontwikkeling is ook een kompas in ons dagelijkse leven, in onze professionele organisatie en beslist ook in het management van EhB. Het is een baken voor ons hogeschoolbeleid.”

In het nieuwe strategische plan van de hogeschool wordt daarom veel aandacht geschonken aan dialoog, betrokkenheid en gedragenheid bij personeel en studenten om tot een participatief proces te komen. Een ander speerpunt is de keuze voor een onderwijsmodel dat studenten voldoende uitdaagt en toerust voor de toekomstige samenleving. Ten derde wil het nieuwe plan nog meer inzetten op haar aanwezigheid in Brussel, of het nu gaat over onderwijs, onderzoek, dienstverlening of de beoefening der kunsten. Co-creatie met werkveld en maatschappij is hier het sleutelwoord voor de hogeschool.

Op het openingsevent spreekt naast algemeen directeur Luc Van de Velde, ook mevrouw Barbara Raes, voormalig artistiek leider van kunstencentrum Vooruit en zaakvoerder van Beyond The Spoken, een centrum voor nieuwe afscheidsrituelen in de samenleving.

De pers wordt hartelijk uitgenodigd om aanwezig te zijn op de feestelijke opening. Het event start om 11u (Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel).

Soort nieuwsbericht

Departement