Erasmushogeschool Brussel opent academiejaar met show in Kaaitheater

De Erasmushogeschool Brussel opent het academiejaar met een feestelijke show getiteld ‘We care about your future’ in het Kaaitheater, op 23 september 2015 om 11 uur. Moderator is Lieven Scheire.

Aan de Erasmushogeschool Brussel zijn het de departementen van de hogeschool die het thema bepalen van het openingsevent. Dit jaar is het de beurt aan de departementen Gezondheidszorg & Landschapsarchitectuur en Onderwijs & Pedagogie, twee departementen met een duidelijke zorgfactor. Aangezien een onderwijsinstelling de professionals van morgen opleidt, werd de zorg voor de toekomst de rode draad in de show, met als titel ‘We care about your future’. De vraag die aan het publiek zal gesteld worden is waar we zullen staan in 2050. Er wordt ingegaan op het onderwijs van de toekomst, de robotisering van de gezondheidszorg en de plaats van groen in de stad van morgen. EhB nodigt een aantal experts uit om hierop in te gaan. Moderator is Lieven Scheire, bekend fan van wetenschappelijke vernieuwingen.

Voor het thema gezondheidszorg in 2050 zijn aanwezig:

• Annick Dermine, directeur Huis voor Gezondheid
  • Patrick Mullie, docent Voedings- & Dieetkunde
  • Twentyfifty, toekomstexpert

Voor het thema groen in de stad van 2050:

• Kristiaan Borret, bouwmeester Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • Wim Collet, landschaps- & tuinarchitect en docent Landschaps- & Tuinarchitectuur
  • Muriel Claeys: studente Landschaps- & Tuinarchitectuur EhB

Voor het thema onderwijs in 2050:

• Ann Brusseel, Vlaams volksvertegenwoordiger en senator
  • Sven Mastboom, zaakvoerder Kindred Spirits en trendwatcher
  • Bert Wastijn, docent Onderwijs & Pedagogie

Stijging inschrijvingen

Dat zorg ook jonge mensen aanspreekt, blijkt uit de inschrijvingen. Zowel de zorgopleidingen (Verpleegkunde, Vroedkunde, Biomedische Laboratoriumtechnologie, Voedings- & Dieetkunde) als de Lerarenopleidingen trekken meer studenten. Het aantal inschrijvingen aan de Erasmushogeschool Brussel is gestegen met 10,5% tegenover 2014. Wat de generatiestudenten betreft (studenten die zich voor het eerst inschrijven in het hoger onderwijs), ziet EhB eveneens een stijging van 10,3%

In totaal telt de hogeschool bijna 6000 studenten, 20 professionele bachelors, 3 academische opleidingen, 2 banaba’s, 10 HBO5-opleidingen, tientallen navormingen en 8 kenniscentra voor toegepast onderzoek. Veel van de opleidingen worden bovendien aangeboden in een werken-en-studerentraject.

Erasmushogeschool Brussel
dienst Communicatie

Dorien Brouwer

tel.: 02/559 02 57