U bent hier

EhB start met kenniscentrum voor toekomstonderzoek

Op 16 september stelde de Erasmushogeschool Brussel haar  ‘Kenniscentrum Applied Futures Research – Open Time’ voor aan het publiek. Het onderzoek van dit kenniscentrum zoomt in op de toekomst en wel binnen de domeinen van de drie opleidingen die samen het kenniscentrum opstartten:  Toerisme- & Recreatiemanagement, Communicatiemanagement en Idea & Innovation Management. 

Met een kenniscentrum komt de hogeschool tegemoet aan de vraag van de markt voor praktijkgericht onderzoek en dienstverlening. Het Kenniscentrum Applied Futures Research – Open Time gaat in op een trend waarbij bedrijven en overheden vragen over de toekomst willen laten onderzoeken.

Organisaties beseffen namelijk meer en meer dat toekomstdenken geen luxe is, maar een noodzaak. Maya Van Leemput, coördinator van het kenniscentrum legt uit: “Toekomstdenken biedt bedrijven de kans om het heden beter te begrijpen en zo vaste denkpatronen te doorbreken. Op die manier kunnen zij zich beter aanpassen. Met het kenniscentrum helpen we hen om creatief uit de hoek te komen. In de complexe hedendaagse context is dat echt een must”.

Tijdens de startdag van het kenniscentrum werd het eerste onderzoeksproject voorgesteld: “Explorations of Open Time”. Met dit onderzoek wil EhB instrumenten ontwikkelen die toekomstonderzoek ondersteunen. Daarna gaf gastspreker Cornelia Daheim van het Duitse toekomstonderzoeksbureau 'Future Impacts Consulting' een keynote presentatie over toegepast toekomstonderzoek. 

Voor meer info mail naar Maya.Van.Leemput@ehb.be

Thema

Departement

Kenniscentrum

Deel dit artikel