EhB-onderzoeker ontwikkelt massa-experiment voor Dag van de Wetenschap 2016

Om te evalueren of je levensstijl wel gezond is ontwikkelde Prof. Dr. Patrick Mullie, voedingsdeskundige verbonden aan het Kenniscentrum Brussels Integrated Care van de Erasmushogeschool Brussel,  het massa-experiment 'Gezond Evenwicht'. Met het experiment kan je zelf onderzoeken of je een gezonde levensstijl hebt aan de hand van een snelle vragenlijst. Je antwoorden vertellen ons of je een altijd-in-balans kunstschaatser of eerder een beginnend bokser bent die meer neergaat dan hij rechtstaat. Of anders gezegd: of je al dan niet evenwichtig bent.

Dit massa-experiment kadert in de jaarlijkse Dag van de Wetenschap op zondag 27 november 2016. Die dag openen in Vlaanderen en Brussel kennisinstellingen de deuren voor het brede publiek. In Brussel organiseert de Erasmushogeschool Brussel, samen met de Vrije Universiteit Brussel en UZ Brussel 35 activiteiten op de Brussels Health Campus in Jette. Het zijn stuk voor stuk interactieve en boeiende activiteiten voor jong en oud.

Uiteraard kunnen de thema's gezondheid en voeding niet ontbreken:

• Zo is er om 14.30u een interactieve lezing over hot topics in de voedingswereld, van Jan Baudonk, docent Voedings - & Dieetkunde aan het departement Gezondheidzorg & Landschapsarcitectuur.
  •  'Gezond en wel in je vel' is een doorlopende interactieve stand rond voeding en voedingseducatie. Je komt er meer te weten over je eigen lichaam aan de hand van antropometrische metingen.
  • Studeren maakt dik! Uit wetenschappelijke studies blijkt dat de gemiddelde student 1kg per semester bij komt. Twee grootste redenen hiervoor zijn een sterk gewijzigd voedingspatroon en 'teveel zitten' of te weinig beweging. Met hulp van de smart applicatie 'Fatify' houden we de studenten een spiegel voor. Eveneens doorlopend van 10 tot 17u.

Meer info over het massa-experiment en de onderliggende wetenschappelijke principes vind je op de Wetenschapblog Wtnschp.be van de Erasmushogeschool Brussel en Vrije Universiteit Brussel. Je vindt er ook een overzicht van de 35 activiteiten op de Dag van de Wetenschap en je kan gratis tickets verkrijgen. Kom mee op ontdekkingsreis door de boeiende wereld van de wetenschap!

Departement

Kenniscentrum