EhB lid van internationale toerisme-vakorganisatie ATLAS

De opleiding Toerisme & Recreatiemanagement is lid geworden van ATLAS (Association for Tourism and Leisure Education). Deze internationale vereniging heeft tot doel om onderwijs in Toerisme te ondersteunen en te promoten. Ze richt zich daarom expliciet op lesgevers en studenten. Er is een ATLAS-afdeling voor Europa, Africa, Azië/Pacific en Noord- en Zuid-Amerika. Voor onze studenten opent het lidmaatschap heel wat mogelijkheden om zich bij te scholen door studiedagen, events, kortingen, contacten met experts en steun bij het schrijven van papers. Jaarlijks wordt er ook een Best Student Paper Award uitgereikt.

In de toeristische lingua franca omschrijven ze het zo:

The Association for Tourism and Leisure Education (ATLAS) was established in 1991 to develop transnational educational initiatives in tourism and leisure. ATLAS provides a forum to promote staff and student exchange, transnational research and to facilitate curriculum and professional development. ATLAS currently has members in about 70 countries.

What are the Objectives of ATLAS?

• To promote the teaching of tourism, leisure and related subjects.
  • To encourage the exchange of staff and students between member institutions.
  • To promote links between professional bodies in tourism, leisure and associated subjects and to liaise on educational issues, curriculum development and professional recognition of courses.
  • To promote transnational research which helps to underpin the development of appropriate curricula for transnational education.

Website: http://www.atlas-euro.org

Departement