EhB-collega en creatief therapeute Griet Deknopper net terug uit Nepal

Onderzoeksmedewerkster en docente in de lerarenopleidingen van EhB Griet Deknopper trok na de zware aardbeving naar Nepal. Griet vertrok eind mei om er hulp te bieden aan kinderen die door de aardbeving emotioneel en ook psychologisch zwaar getroffen waren. Dankzij creatieve therapie hielp ze de kinderen zich opnieuw beter in hun eigen vel te voelen.

"Ik heb er echt goed werk kunnen doen. Dankzij onze creatieve therapie hebben we honderden kinderen kunnen helpen om terug met een beter gevoel in het leven te staan", blikt Griet Deknopper terug. "We hebben trauma's helpen verwerken aan de hand van tekenen, schilderen en boetseren. Uiteraard is hiermee niet alles opgelost. Daarom ga ik na nieuwjaar ook terug".

Lees hier het artikel van Het Nieuwsblad

VZW Wonderwise