U bent hier

Doe mee aan de Dag van de Wetenschap

Naar ondertussen jaarlijkse gewoonte gaat op de voorlaatste zondag van november de Dag van de Wetenschap door, een event waarop alle kennis- en hogeronderwijsinstellingen in Vlaanderen en Brussel de deuren openen voor het brede publiek om er hun onderzoek voor te stellen. Op deze wijze vergroten we het maatschappelijk draagvlak voor wetenschap en onderzoek, benadrukken we de verwevenheid met Brussel en laten we families kennismaken met onze instelling en de verscheidene opleidingen. 

Vorige jaar mochten we op Campus Jette zo'n 1000 bezoekers ontvangen die deelnamen aan workshops, lezingen, geleide bezoeken en als afsluiter genoten van een comedy show met Lieven Scheire en de Q-elves van de BBC. Bekijk hier ons filmpje. Ook dit jaar willen we een divers programma aanbieden waarbij zoveel mogelijk EhB-onderzoekers betrokken worden! Alle kenniscentra van de departementen en schools of art zullen een facet van hun onderzoek op interactieve wijze toelichten.

 

Datum & Locatie

Zondag 22 november van 10u tot 17u. We organiseren het event samen met de VUB en UZ Brussel op Campus Jette om zo een groot gecentraliseerd programma te kunnen aanbieden. 

Praktisch voor de collega's van EhB

Het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie van Dienst Onderzoek staat in voor de organisatie, logistiek en externe communicatie. We kunnen voorzien in een financiële tussenkomst voor de aankoop van materialen en verbruiksgoederen en het inschakelen van jobstudenten. We moedigen ook de participatie van studenten aan.

Alle voorstellen zijn welkom. We zijn ook nog op zoek naar een publiekstrekker voor dit jaar. Je kan je activiteit vrijblijvend aanmelden op onze website Wtnschp.be of via reply op deze mail. De deadline hiervoor is 3 juli 2015. Tegen die datum is een korte beschrijving voldoende. De logistieke vereisten, raming van de kosten, enz. volgen later. 

Thema

Departement

Deel dit artikel