Documentaire-masterproef genomineerd voor IDFA Amsterdam

Into Darkness, het eindwerk waarmee Rachida El Garani dit jaar afstudeerde aan het RITCS – is geselecteerd voor zowel de Studentencompetitie als voor de Kids & Docs Competitie. Haar film, die ze opnam in Marokko, toont het verhaal van de 11-jarige Mohamed wiens grote droom het is om niet blind te worden zoals zijn 11 familieleden. Hoewel ze in grote armoede leven en door hun blindheid afgesloten zijn van de maatschappij, geeft de diepgelovige familie niet op en blijft ze geloven in een betere toekomst.

Overal ter wereld studeren elk jaar aan filmscholen nieuwe documentairemakers af. IDFA Competition for Student Documentary is een programma met de beste eindexamenproducties van de meest veelbelovende regisseurs.

Meer info.

Departement