U bent hier

Directeur Koninklijk Conservatorium Brussel verkozen tot president International Society for Contemporary Music (ISCM)

Peter Swinnen (°1965) , Vlaams componist en directeur van het Koninklijk Conservatorium Brussel, School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel, is voor een tweede ambtstermijn verkozen tot voorzitter van de International Society for Contemporary Music (ISCM). Walter De Schepper, departementaal coördinator van het Conservatorium, is aangesteld als Treasurer van ISCM.

ISCM is de grootste internationale vereniging van vertegenwoordigers van hedendaagse muziek. Zij heeft lidorganisaties in meer dan 50 landen in Europa, Azië, Australië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika. Swinnen heeft de voorbije jaren hard gewerkt om de organisatie een nieuw elan te geven. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de General Assembly stemden de leden unaniem voor een nieuw mandaat voor Peter Swinnen. Dat gebeurde tijdens de ISCM World New Music Days in Tongyeong, Zuid Korea, naar aanleiding van het Tongyeong International Music Festival (TIMF).

Swinnen is sinds 2008 directeur van de School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel. Van 1983 tot 1992 studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar hij onder andere eerste prijzen haalde voor muziekgeschiedenis, cello, kamermuziek, compositie en praktische harmonie. Tijdens zijn carrière won hij als componist vele prijzen, zoals de Prijs CERA - Jeugd en Muziek Vlaanderen 1991, de Provinciale Prijs voor Muziekcompositie 1992 van de provincie Antwerpen, de Premio Choreografo Elettronico 1993, de 34ste Prijs Bert Leysen (1995) en de 'Prix de Musique Contemporaine de Québec' (1997). Tweemaal won hij de Nationale Wedstrijd Compositie van de Koningin Elisabethwedstrijd: in 1997 met Canzone en in 2001 met Ciaccona.

In 2009 behaalde hij een Doctoraat in de Kunsten met eigentijdse filmmuziek voor de stomme film ‘La Chute de la Maison Usher’. Promotor van het doctoraat was professor Jean-Paul Van Bendegem.


Meer info

Erasmushogeschool Brussel
directeur Koninklijk Conservatorium Brussel

Peter Swinnen

tel.: 02/213 41 10
e-mail: peter.swinnen@ehb.be
www.kcb.be

Thema

Soort nieuwsbericht

Departement

Deel dit artikel