Departement MMM herdenkt overleden studenten met een kunstwerk in de binnentuin

Op 11 oktober werd het kunstwerk in de binnentuin van Departement MMM ingehuldigd. Dit kunstwerk kwam er ter nagedachtenis van overleden studente Marie Camps, en ook andere studenten die de campus al veel te vroeg verloren heeft. Met de woorden van directeur Luc De Boever, “onze eeuwige studenten.”

Het kunstwerk heet “De oneindigheid” en is een oneindigheidsteken in arduin, ontworpen door Kunstenares Luz Restrepo-Agudelo. Tijdens de herdenking werden er zakjes met vergeet-me-nietjes-zaad uitgedeeld, met een gedichtje op van Toon Hermans. Als symboliek, zodat de herinnering aan de overleden studenten altijd zou blijven bestaan.

Het kunstwerk kwam er na een initiatief van studenten Toerisme-en Recreatiemanagement vorig jaar. Toen hun medestudente Marie Camps in 2015 overleed op haar stage, organiseerde ze een kerstevent waar je desserten en warme drank kon kopen. De opbrengst hiervan ging naar het herdenkingsmonument

Departement