Brusselse media- en theaterschool RITS krijgt Koninklijke titel en wordt RITCS

Zijne Majesteit de Koning heeft aan de bekende Brusselse media- en theaterschool RITS de titel Koninklijk toegekend. Dat heeft het Paleis aan Dieter Lesage, directeur van het RITS, meegedeeld. De titel is voor deze School of Arts binnen de Erasmushogeschool Brussel meteen ook de aanleiding voor een belangrijke naamswijziging. De Raad van Toezicht van de Erasmushogeschool Brussel heeft besloten om het RITS de nieuwe naam RITCS te geven: Royal Institute for Theatre, Cinema and Sound. ‘Theatre’ staat voor de opleidingen Drama en Podiumtechnieken, ‘Cinema’ voor het hele spectrum van professionele en academische opleidingen in de Audiovisuele Kunsten, met inbegrip van Televisie en Animatiefilm, terwijl ‘Sound’ de opleidingen Radio en Geluid binnen de Audiovisuele Kunsten accentueert.

Het RITCS werd in 1962 opgericht als het Hoger Rijksinstituut voor Toneel en Cultuurspreiding (HRITCS), de Nederlandstalige tegenhanger van het beroemde Franstalige INSAS. Vandaag telt het RITCS, met haar hoofdzetel in de Brusselse Dansaertstraat, 700 studenten in diverse bachelor- en masteropleidingen in de Audiovisuele en Dramatische Kunsten. Met de toekenning van de titel Koninklijk weet het RITCS zich volgens directeur Dieter Lesage en Luc Van de Velde, algemeen directeur van de Erasmushogeschool Brussel, bevestigd als een belangrijke en onmisbare School of Arts in ons land.

Erasmushogeschool Brussel
dienst Communicatie