Brussel&ik week combineert infodag met Brusselpromoweek

Tijdens de Brussel&ikWeek bood Br(ik middelbare scholieren een totaalbeleving van Brussel studentenstad.

Van 23 tot 30 april konden scholieren uit Vlaanderen en Brussel volop het studentenleven in de hoofdstad ontdekken tijdens de Brussel&ikWeek. Om zesde middelbaars te informeren over hun studies en op weg te zetten naar hun ideale kot, vonden ook de infodagen en de Open Kotdagen plaats. EhB opende haar deuren op zaterdag 25 april (10-16uur). tv brussel kwam ook langs. Bekijk de reportage op www.brusselnieuws.be/nl/video/tvbrussel/brussel-blijft-populaire-studentenstad.

“In tegenstelling tot wat de laatste dagen in de media werd beweerd, bestaat je studietijd uit veel meer dan lessen die je eventueel online zou kunnen volgen. Je studentenjaren zijn voor velen de meest verrijkende en plezante periode uit hun leven. Het internationale karakter en het enorme culturele en uitgaansaanbod in Brussel zijn dan ook de ideale context om hier het maximum uit te halen.” zegt Kasper Demeulemeester van Br(ik, de Brusselse servicedesk voor studenten, “Daarom bundelen we het rijke studentenaanbod in de stad onder één noemer: de Brussel&ikWeek.”

Het volledige programma van de Brussel&ikWeek - gratis fietstours, wijkwandelingen, studentenfuiven,… -  kan je vinden in een speciaal voor de gelegenheid uitgegeven magazine, waarin ook zes Brusselse studenten hun beleving van de hoofdstad met hun toekomstige medestudenten delen. In het magazine vind je ook een Brusselse cultuuragenda op studentenmaat en een selectie van de leukste plekjes in de zes studentenwijken die de stad rijk is.

Tijdens de Brussel&ikWeek palmden de studenten ook een aantal bekende Brusselse cultuurhuizen in: zowel TVBrussel, FMBrussel, Muntpunt als de AB laten zich tijdens die week met plezier overnemen door de stadstudenten.

Bekijk hier het magazine van de Brussel&ik week van Br(ik.

(Tekst en foto Br(ik))

Departement