Br(ik zet de blok feestelijk in

Concert opent 100 blokplekken in Br(ik Study Space Central

Tot en met 3 juli kunnen de Brusselse studenten samen blokken in een pop-up studeerruimte in het hart van de stad. Studentenservice Br(ik bouwde een leegstaande sixties kantoorruimte vlakbij het Centraal Station om tot de Study Space Central met 100 blokplaatsen, een barista-koffiebar en pingpongtafel. Blokken staat immers al lang niet meer gelijk aan weken van kommer, kwel en eenzame opsluiting. Om dat nog extra in de verf te zetten wordt deze blokperiode geopend met een akoestisch concert van opkomend talent Leonore, op dinsdag 19 mei om 16u.

Studenten zoeken meer en meer een plek waar ze hun blokleed kunnen delen met hun medestudenten en in alle rust kunnen studeren, maar waar het ook fijn is om te zijn, waar je een lekkere koffie kan drinken of even kan ontspannen. Br(ik nam samen met de Brusselse studenten het heft in handen en opende de Study Space Central, een tijdelijke collectieve blokruimte in de Voorlopig Bewindstraat 10 in het centrum van Brussel

De Study Space Central biedt een antwoord op de zeer uiteenlopende noden die studenten ervaren tijdens de blok: een stille ruimte om zich helemaal te concentreren, een coffee corner om even op krachten te komen en een ontspanningsruimte met vogelpik, pingpong en sportsessies om het hoofd leeg te maken. Samen blokken, samen ontspannen, samen genieten – het echte sociale netwerk dus, niet dat een achter een app op je touchscreen.

De Br(ik Study Space Central kadert in de actie Study Spaces. Met die actie geeft Br(ik tijdens de blokperiode studenten een plek waar ze zich samen en in alle rust door hun examens kunnen werken. Zo'n plek vinden ze in niet alleen in de Study Space Central, maar ook in de hoofdstedelijke bibliotheek Muntpunt, in Gemeenschapscentra Elzenhof in Elsene, De Rinck in Anderlecht, De Zeyp in Ganshoren en De Kroon in Sint-Agatha-Berchem. Meer info staat op http://www.studyspace.be

De Br(ik Study Space Central wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Hello bank!
Br(ik Study Spaces is een project met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscomissie.
Br(ik is een initiatief van de Vlaamse Overheid en de vier hoger onderwijsinstellingen in Brussel: Erasmushogeschool Brussel, LUCA, Odisee en VUB.

Departement