Br(ik beloont Brusselse studenten na examens met gratis picknick

Ook in Brussel was het voor de tienduizenden studenten aan de hogescholen en universiteiten weer zweten geblazen tijdens de voorbije blokperiode. Om de studenten nu al te feliciteren voor het geleverde blokwerk trakteert studentendienst Br(ik de studenten op een gratis picknick: de Br(iknik. Op 30 juni fietsen de studenten samen naar een geheime locatie waar een lakentje vol lekkers op hen wacht.

Studenten welkom heten in Brussel doet Br(ik al vijf jaar met het kick-off-festival Brussel Brost, nu start Br(ik dus ook een project om de studenten aan het eind van het academiejaar feestelijk de zomer in te zwaaien. In groep fietsen de studenten van op de Oude Graanmarkt in de Dansaertwijk naar het minder bekende noorden van de stad. Daar vormen nieuwe stadswijken, prachtige parken en verborgen natuurpareltjes het sprookjesachtige decor voor een gezellige tocht in de zomerzon. Wat is er immers beter om de examenstress uit je lijf te krijgen dan met je haren los in de wind de vrijheid van de vakantie in te duiken?

Bij aankomst wacht de fietsers een feestelijke all-in-picknick: Br(ik voorziet slaatjes en quiches, Brusselse bieren, picknickdekentjes, een spelletje Kubb, frisbees en muziek. Het enige wat ze zelf moeten meebrengen is een fiets, een zonnebril en een knorrende maag.

"Zou het niet prachtig zijn dat binnen enkele jaren de Brusselse studenten in één trotse feestelijke fietsstoet de stad zullen doorkruisen op het einde van hun examenperiode, om picknickgewijs te vieren dat ze gestudeerd hebben in de grootste studentenstad van het land?’ aldus Kasper Demeulemeester van Br(ik.

Heb jij ook zin om mee te Br(iknikken? Aarzel dan niet, en kom op dinsdag 30 juni naar GC De Markten, waar de tocht om 16u zal vertrekken.

Departement