Associatiepartner VUB pakt uit met grote klimaatcampagne

Op 9 december organiseert de VUB haar closing night van de klimaatcampagne We are Paris. Of zoals ze het zelf zeggen: "Op een zucht van het slotakkoord van de klimaatconferentie maken we ons finale We Are Paris statement via de stem van onze studenten, de generatie van de toekomst. Ze spreken in het mooie decor van het Beurskaffee en debateren met een vertegenwoordiger van het establishment. We skypen met onze studentendelegatie in Parijs en luisteren naar hun ervaring.

Serieuze shit, maar we verliezen ons gevoel voor humor niet! Onze gastheer is stand-up comedian William Boeva. Hij zal professioneel bijgestaan worden door twee ervaren VUB Muppets: Eric Corijn & Philippe Claeys als Waldorf & Statler. Na het woord is het tijd voor een glas. We klinken op het project dat we samen hebben gerealiseerd en zullen blijven realiseren: ons geloof in de toekomst en onze overtuiging dat we er iets aan kunnen doen. De gangmakers van ons feestje zijn onze Brussel Brost resident deejays: Mensch, Erger je niet."

Meer info op deze pagina.

Praktisch:

9 december in de Beursschouwburg, om 20 uur, A. Ortsstraat 20-28, 1000 Brussel

Science Bar op 16 december over Klimaatconferentie

Tijdens het wetenschapscafé Science Bar maken VUB-professoren Cathy Macharis en Sebastian Oberthür samen met Climate Express vzw en Brussels parlementslid Jef Van Damme de balans op van de klimaattop in Parijs.

Meer op facebook.