U bent hier

Ann Olaerts nieuwe directeur RITCS | Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound

De Raad van Toezicht van de Erasmushogeschool Brussel heeft maandagavond 30 november 2015 mevrouw Ann Olaerts aangesteld als directeur van de School of Arts RITCS. Vanaf 1 januari 2016 neemt zij de fakkel over van Dieter Lesage. Olaerts heeft een lange én indrukwekkende staat van dienst in de kunstensector.

Ann Olaerts was lange tijd directeur van het Vlaams Theater Instituut (VTi), steunpunt voor podiumkunsten. Dit instituut heeft zich sinds 1987 ontplooid als het documentatie- en onderzoekscentrum voor de professionele podiumkunsten.

Van 1999 tot 2004 was zij raadgever (podium)kunsten bij de toenmalige minister van Cultuur en hield ze de pen vast van het eerste kunstendecreet. Meer recent heeft ze als raadgever op het kabinet van Onderwijs werk gemaakt van een stevigere verankering van cultuur en onderwijs, geconcretiseerd in de conceptnota ‘groeien in cultuur’, een gezamenlijk beleidsplan van de ministers Cultuur en Onderwijs in Vlaanderen.

Nadien was ze tot einde mei 2014 werkzaam als directeur van de Toneelacademie Maastricht, Hogeschool Zuyd.

Ann Olaerts is actief bij diverse organisaties en commissies in Vlaanderen en in het buitenland. Recent was ze ook als freelancer aan de slag in de culturele en onderwijssector, onder andere als mentor bij DasArts, master of Theatre in Amsterdam.

Voor Ann Olaerts is het RITCS een gedroomde plek om vandaag aan de slag te kunnen gaan: "Als vrijruimte voor de creatieve en kritische ziel geloof ik sterk in de potentie van de kunstschool om de toekomst van de kunsten vorm te geven. Dat het RITCS in Brussel is gelegen, verplicht ons om die toekomst ook te verbinden met de lokale en internationale context waarin we leven. Maar dat maakt het ook extra spannend."

Ann Olaerts weet waar de uitdaging van de nieuwe job ligt: "De vraag die ik me vandaag stel, en die ook mijn kandidatuur motiveerde, is hoe we een vertrouwensomgeving kunnen creëren die recht doet aan de specifieke identiteit van de kunstschool en die tegelijk de globale doelen van de hogeschool kan versterken. Die uitdaging zou ik willen aangaan, omdat ik overtuigd ben van de rol die het RITCS kan spelen, als geëngageerde kunstschool in hartje Brussel met de blik op de wereld."


Meer info

Erasmushogeschool Brussel
dienst Communiatie

Valéry De Smet

tel.: 02/559 02 72
e-mail: valery.de.smet@ehb.be

Thema

Soort nieuwsbericht

Departement

Kenniscentrum

Deel dit artikel