U bent hier

Afstudeerfilm Rachida El Garani wint publieksprijs Filmfestival LA

(bron: deredactie.be) De Vlaamse regisseur Rachida El Garani is gelauwerd op het prestigieuze Filmfestival van Los Angeles voor haar korte documentaire over een jonge Marokkaan die blind is. "Into Darkness" is de afstudeerfilm van de 40-jarige regisseur en reportagemaakster.

De Vlaamse korte documentaire "Into darkness" van Rachida El Garani won op het LA Film Festival de publieksprijs voor beste korte film. De film werd verkozen uit een selectie van vijftig inzendingen.

"Into darkness" is de afstudeerfilm van El Garani. Op haar 36e besliste de cineaste om film te gaan studeren aan het RITCS. De korte documentaire vertelt het verhaal van de 11-jarige Marokkaan Mohamed. Zijn grote droom is om niet blind te worden zoals 11 van zijn familieleden.

Zijn tante Naïma is de eerste van de familie die een hogere opleiding volgt, maar een gebrek aan geld dreigt haar droom aan diggelen te slaan. Maar hoewel de diepgelovige familie in grote armoede leeft en door hun blindheid afgesloten is van de maatschappij, geven ze niet op en blijven ze geloven in een betere toekomst.

"Into darkness" werd eerder al bekroond met een VAF Wildcard van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Rachida El Garani werkt vandaag voor VRT Nieuws. Ze maakt onder meer reportages voor "Koppen". El Garani wil in de toekomst een vervolg op haar afstudeerfilm draaien, waarin de behandeling van de slechtziende familieleden wordt gevolgd.

Lees ook het interview met Rachida in ons EhB!magazine van deze zomer. 

Bekijk hier de trailer.

Bestand

Thema

Departement

Deel dit artikel