Actie 'Want wij zijn het waard': meer geld voor hogescholen

De Vlaamse hogescholen zijn het beu! In 7 jaar tijd steeg het aantal hogeschoolstudenten van 85.000 naar 115.000, maar de financiering volgde niet! De overheid trekt per hogeschoolstudent nog amper 5.078 euro uit. Dat is één vijfde minder dan zeven jaar geleden, de verhoging van het inschrijvingsgeld meegerekend. En dus schieten we in actie! Vlhora, de Vlaamse Hogescholenraad, lanceerde op 11 april  de website wantwijzijnhetwaard.be en doet daarop een oproep aan iedereen om de Vlaamse Overheid op haar plicht te wijzen. Wanneer het de Vlaamse overheid menens is met de kwaliteit van haar hoger onderwijs en de focus op innovatie, moet zij de hogescholen minstens het bestaansminimum gunnen!

Onze noodkreet: de overheidsinvestering per student in de hogescholenenveloppe moet opnieuw naar 7.000 euro per voltijdse student worden gebracht (niveau 2009), vergelijkbaar met de beschikbare middelen per student in bijvoorbeeld Nederland waarmee Vlaanderen toch wil concurreren.

Teken die petitie! Doe mee met een eigen EhB-actie! Twitter er op los! Zo bereiken we samen ons doel: meer middelen voor hogescholen én studenten.

Praktisch

Wil je meer doen voor #wantwijzijnhetwaard? Dat kan met je eigen actie! Een perscampagne opzetten, een video maken, handtekeningen verzamelen, een groots event opzetten, een virale actie bedenken, een protestsong opnemen, … Allemaal super!  Deel zeker je actie op de site, dan geven we je zoveel mogelijk steun. Geen inspiratie? Doe dan gewoon mee met één van de acties die je op de website vindt.

En laat je stem  horen via

Departement