65 studenten Sociaal Werk wegwijs gemaakt over welzijn en gezondheid in Brussel

Eind maart deelden de Brusselse Welzijns- en GezondheidsRaad en het Observatorium voor Welzijn en Gezondheid hun expertise met eerstejaarsstudenten Sociaal Werk van de Erasmushogeschool Brussel. De kennismaking kaderde in het opleidingsonderdeel 'Grootstedelijke problematieken'. De BWR en het Observatorium lieten de studenten kennismaken met de Brusselse Sociale Kaart. Sarah Luyten (Observatorium) toonde aan de hand van cijfermateriaal de sociaaleconomische kaart van Brussel in relatie met verschillende aspecten van het leven. De studenten vormden zich een realistisch beeld van de uitdagingen inzake huisvesting, tewerkstelling, onderwijs, gezonheidszorg enz.

Tal van organisaties bieden een antwoord op deze uitdagingen, naar aanleiding daarvan zorgde Laura Gruyaert (BWR) ervoor dat de studenten een aantal handige databanken (waaronder de Sociale Kaart en Sociaal Brussel) leerden kennen.

Els Nolf sloot af met een reflectie over ‘Hoe ziet interculturele ouderenzorg er uit?’. Els benaderde dit thema aan de hand van de tekening ‘Vele tinten grijs’. Deze poster kwam tot stand via een samenwerkingsverband en geeft inzicht in het feit dat een buurt op maat van de diverse oudere, een buurt is die goed is voor ieder van ons, welke leeftijd of afkomst je ook hebt! Els maakte deze uiteenzetting levendig door verschillende Brusselse initiatieven op het gebied van o.a. wonen en zorg te benoemen. Tot slot maakten de 65 studenten ook kennis met de werking van Brusselse zelforganisaties.

(Tekst en foto: www.bwr.be)

Bestand

Departement