U bent hier

60 Bieren proeven in Jette tijdens infodag

Op zaterdag 19 maart organiseert Studentenclub Vilvordia haar 21ste bierproeffestival in de cafetaria van de Erasmushogeschool Brussel campus Jette, Laarbeeklaan 121. Vanaf 11 uur worden daar zestig speciale bieren geserveerd. Er worden niet alleen studenten verwacht, maar bierliefhebbers uit binnen- en buitenland.

Het wordt een feestelijke editie naar aanleiding van de viering van 60 jaar Studentenclub Vilvordia. In avant-première wordt een nieuw feestbier voorgesteld: Schoewever. De naam verwijst naar een plek in Vilvoorde, vlakbij de oude campus Horteco, welbekend bij onze oud-studenten. ’t Hofbrouwerijke uit Beerzel creëerde een blond en bitterig biertje: een seizoensbier dat het werken in de tuin, als hobby of professioneel, nog aangenamer moet maken.

Nog 60 andere bierspecialiteiten kleuren de kaart. Klassiekers, maar veelal minder bekende bieren staan op het menu. Met het sleedoornbessenbier Sloe van Brouwerij Hof ten Dormaal mogen we een wereldprimeur serveren. Het Baskwadder-gamma van Brouwerij Leysen uit Herentals zal voor het eerst op een bierfestival te proeven zijn.

Om naar hartenlust te kunnen degusteren, worden de bieren geserveerd in proefglaasjes van 15 cl. De oud-studentenwerking van de studentenclub verzorgt een heerlijke barbecue. Tijdens het evenement kan je kennismaken met de opleidingen van de Erasmushogeschool op de campus Jette. Ook de school zet immers de deuren open.

De toegang is gratis.

Meer info op http://www.vbpf.be

Organisatie: Studentenclub Vilvordia, Laarbeeklaan 119, 1090 Jette
Contact: Steven Vermeylen | 0474 45 76 94 | stevenvermeylen@gmail.com

Foto’s van vorig jaar via deze link: https://www.flickr.com/photos/jsents/sets/72157629298979052/ De foto’s werden gemaakt door Jan Sents van Picsies Fotografie: http://www.picsies.be/

Thema

Departement

Deel dit artikel