‘Life/Work in progress’

Nieuw toonmoment van Transfo Collect

(eindregie: Haider Al Timimi i.s.m. Transfo Collect)

Zaterdag 16.05 om 20u en zondag 17.05 om 15u
In Bronks, Varkensmarkt 15 – 17, 1000 Brussel
Reservatie: De Kriekelaar – 02/245 75 22 – www.transfocollect.com
Tickets: vrije bijdrage

Transfo Collect bestaat sinds 2013. Jongeren die niet meteen de weg vinden naar de theaterpraktijk worden actief opgespoord en krijgen wekelijks de ruimte om samen met ervaren acteurs en dansers te experimenteren, te leren en te creëren.

Transfo Collect stimuleert en begeleidt jongeren tussen 16 en 26 jaar in het ontdekken of ontwikkelen van een eigen artistieke taal.
Elk talent krijgt de ruimte om zich te ontplooien. Hun eigen verhaal krijgt een groter platform, binnen een groep en op een podium, waardoor ze een groter zeggenschap krijgen binnen de maatschappij.
De jongeren worden begeleid door professionele makers die hun ervaring graag delen met de jonge wolven. Het gaat van theater tot dans, beatbox tot rap, tekst tot beeld.
Dit is een project van RITCS | School of Arts (Erasmushogeschool Brussel) en De Kriekelaar en wordt ondersteund door de VGC en CultuurCentrum Brussel.

De voorstelling: Life/Work in progress

In Bronks tonen de TransfoCollecters op 16 en 17 mei 'Life/work in progress', gebaseerd op het materiaal dat ze ontwikkelden rond hun dromen en hun ervaringen van identiteit.

Moet alles kapot voor we aan iets anders kunnen beginnen?
Wanneer eindigt iets en wanneer begint iets nieuws?
Waarom wordt iemand met een complexe identiteit vlug gemarginaliseerd?
Is identiteit een constructie die kan veranderen?
Wat zijn de illusies en de valstrikken van onze identiteit?
Als we allemaal samen hard zouden werken om iemand zijn droom te realiseren, zouden we dan ook een ander iemand ervan gemaakt hebben?

"Ik ben een dagdromer (…) Ik kom uit geen enkel land, uit geen enkele stad, uit geen enkele stam. Ik ben een kind van de weg … Alle talen en gebeden behoren mij toe, maar ik behoor geen enkele van hen toe …”. Amin Malouf.

Begeleiders:

Haider Al Timimi maakte deel uit van Union Suspecte en speelde in verschillende producties zoals ‘VIVeALDI!’ en 'Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen'. Hij danste mee in de voorstelling Cesena van Anne Teresa De Keersmaecker. Hij maakt ook eigen voorstellingen. Met ‘Ich bin wie du’, waarin hij op een eigen manier op zoek gaat naar zijn persoonlijke Arabische Lente, werd hij geselecteerd voor CircuitX op het Theaterfestival 2013.

Gökhan Girginol is een jonge acteur/theatermaker, afgestudeerd aan de theateropleiding van het RITCS (master Regie, 2012). Zijn professioneel debuut maakte hij met zijn stuk ‘Woyzeck Serdi Faki’, waarin Serdi Faki Alici de hoofdrol op zich nam. Hij startte recent als televisie-acteur en is nu te zien in de serie ‘Spitsbroeders’.

Serdi is vooral bekend als beatboxer Serdi. Maar ook in het theater is hij intussen al lang geen onbekende meer.
Hij was onder andere te zien in ‘Bezette stad’ van Ruud Gielens, in een productie van KVS.

Karim Kalonji maakte deel uit van Union Suspecte en baande zich, aanvankelijk als breakdancer, geleidelijk aan een indrukwekkende weg in het theater. Hij speelde onder meer mee in ‘Bezette stad’ van Ruud Gielens en werkte onlangs nog mee aan ‘Mancha!’ in het kader van ‘Tock Toc Knock’ van KVS.

Georgina del Carmen Teunissen werkte als danseres bij onder meer Jan Fabre, Union Suspecte en Arne Sierens en als docente/danscoach voor verschillende organisaties zoals BRONKS,WISPER, Theater Malpertuys en Kloppend Hert.

Soort nieuwsbericht

Departement