U bent hier

Onderzoek

gepubliceerd in:

Op date met Darwin

De liefde. Niet alleen het onderwerp van muzikale hoogstandjes, filmklassiekers en stationsromannetjes, maar ook van een heus evolutionair vraagstuk. Waarom wordt de mens verliefd? Welk gevolg heeft dit gehad op de evolutie van de mens? Wat gaat er om in je hoofd en je lichaam wanneer je verliefd wordt? Komt liefde ook nog elders in het dierenrijk voor? Dirk Draulans, dr. Hubert Van Puyenbroeck (VUB) en prof. Ilse Smolders (VUB) buigen zich samen met moderator Sven Pichal over deze vragen tijdens de Science Bar Brussel op 7 februari in het RITCS Café.

Studienamiddag Animal Assisted Therapy

Welke rol kan een therapiedier spelen bij de behandeling van een patiënt? Hoe gaat dit praktisch in zijn werk? Zijn er ook risico’s bij dierentherapie? En wat zijn aandachtspunten voor een verpleegkundige? Een antwoord op deze vragen krijgt u op de navorming ‘Dierentherapie’, georganiseerd door studenten Verpleegkunde als afstudeerproject.

Zij hebben een aantal gespecialiseerde sprekers uit het werkveld van de 'Animal Assisted Therapy' AAT) uitgenodigd. Samen delen zij voor de kleine som van 10 euro (studenten gratis) hun expertise met u zullen delen.