U bent hier

Onderzoek

gepubliceerd in:

Hoe maak je gevoelige thema’s bespreekbaar?

Samenleven in een democratie zonder dialoog is ondenkbaar. Soms wordt praten met elkaar echter bijna onmogelijk. Sommige thema’s, zoals de evolutietheorie, liggen moeilijk bij studenten vanwege hun levensbeschouwelijke overtuiging. Gelukkig kan je leren dialogeren. Tijdens deze workshop maak je kennis met Democratische Dialoog. We gaan de confrontatie met controversiële thema’s aan en creëren (opnieuw) ruimte voor een gesprek. Deelnemers krijgen concrete tips & tricks aangereikt om over gevoelige thema’s te kunnen dialogeren. 

Urban Audio Stories

Hoe breng je een leegstaand, vervallen gebouw tot leven? In Urban Audio Stories gaat Claudia Neukermans op zoek naar de verhalen en de geschiedenis van leegstaande gebouwen en zet die om in een audioverhaal. Het resultaat is een verrassende mengvorm van fictie, documentaire en field recordings.

Urban Audio Stories is de masterproef van RITCS-studente Claudia Neukermans en verkent de grenzen van de klassieke radiodocumentaire. Het stuk wordt ingeleid door een kort gesprek met de maakster en haar promotor Lucas Derycke, die eveneens nieuwe vormen van radio opzoekt. 

Wetenschapsfestival Brussel

Weet jij wat er in een biolab gebeurt?  Wil je alles leren over reanimatie aan de hand van robotpoppen? Of heb je een boodschap voor de wetenschappers van 2050? Ontdek op zondag 26 november 2017 het gratis en wonderlijk Wetenschapsfestival in Muntpunt, hartje Brussel, waar de Erasmushogeschool Brussel haar onderzoek aan je voorstelt. Tientallen wetenschappers, docenten en studenten zijn die dag present om je wetenschappelijk onderzoek en innovatie te laten ontdekken.