gepubliceerd in:

Symposium BEELD(vorming)

Beeldvorming is een thema dat veel facetten en invullingen kent, een vlag die vele ladingen dekt. Met dit symposium willen we een brede doelgroep van educatieve & pedagogische professionals uit onderwijs, welzijn, vrije tijd en cultuur laten kennis maken met een ruime waaier aan benaderingen, inzichten en projecten met het doel om:

· handvaten aan te reiken
· blikken te verruimen
· referentiekaders zowel scherp te stellen als in twijfel te trekken
· brillen op en af te zetten

Infodag departement Onderwijs & Pedagogie

Kom op 2 september naar onze infodag ervaar hoe het er bij ons aan toe gaat. Een infodag is dé gelegenheid bij uitstek om na te gaan of de opleiding die je in gedachten hebt echt biedt wat je ervan verwacht. Bovendien kun je kennismaken met de studenten, docenten en de studiebegeleiders. Want wat ons typeert, is onze persoonlijke benadering en de teamspirit, die onder de docenten leeft. Op zo'n infodag voel je aan den lijve de betrokkenheid van ons team en het respect dat ze voor jouw keuze hebben. ​

Inbrusselingsweek RITCS

Het RITCS organiseert in de week van 25 september voor haar lichting nieuwe studenten een ‘inbrusselingsweek’, een soort verplichte inburgeringscursus voor studenten in de Brusselse metropool, die de komende jaren hun werkveld en biotoop zal vormen. In deze intense 5-daagse word je gevoed door lezingen, debatten, getuigenissen, maar word je ook op veldonderzoek gestuurd in diverse Brusselse wijken: kortom een ‘Brussels (taal)bad’ en een ontdekkingsreis in de stad. Op het einde van de week presenteer je je resultaat, wat resulteert in een kaleidoscopisch beeld van Brussel.

Onthaaldag Gezondheidszorg & Landschapsarchitectuur

De opleidingen Verpleegkunde, Vroedkunde, Voedings- & Dieetkunde, Biomedische Laboratoriumtechnologie en Landschaps- & Tuinarchitectuur starten met een introductiedag op vrijdag 22 september om 9 uur.

Tijdens deze (verplichte) introductiedag maak je kennis met het departement, de locatie, de docenten en de andere studenten. Er wordt ook meer uitleg gegeven over de lessenroosters, het leerplatform, …
Op maandag 25 september gaan de lessen van start.