Studenten landschaps- en tuinarchitectuur EhB
Verhaal

Oud-studenten landschaps- en tuinarchitectuur geven opleiding goed rapport

Vorig jaar namen we een bevraging af bij onze oud-studenten landschaps- en tuinarchitectuur. Als ervaringsdeskundigen zijn zij een ideale graadmeter om onze opleiding te beoordelen. Bovendien zijn ze aan het verder studeren of aan de slag. Ze kunnen ons dus ook vertellen of onze opleiding hen goed voorbereid op verder studeren of werken. 

Tevreden studenten

De oud-studenten blikken tevreden terug op hun tijd aan de EhB. Negen op de tien oud-studenten geven aan tevreden of zeer tevreden te zijn over onze opleiding. 
Daar geven ze verschillende redenen voor op. Als eerste het sterke docententeam. Een team dat bestaat uit echte experts die vaak nog in de praktijk staan. Het team is bovendien heel divers, van een heel aantal landschaps- en tuinarchitecten, grafisch vormgevers, tot biologen, architecten en kunsthistorici. Dat geeft een enorm boeiende kijk op het beroep.

Persoonlijke begeleiding

De tweede grote sterkte van onze opleiding is de persoonlijke begeleiding die de studenten krijgen. Onze oud-studenten geven duidelijk aan dat ze niet als nummer gezien worden. Ze krijgen ruimte om zichzelf te ontplooien op hun eigen tempo. Onze docenten zijn laagdrempelig, toegankelijk en begaan met de studenten. Bij ons staat de student centraal. 

“De ervaring die ik aan de EHB opdeed is onvergetelijk. Van toffe medestudenten tot docenten die altijd beschikbaar zijn… De administratieve diensten van onze campus Jette zijn ook top. Aan de EHB campus Jette is het gewoon studeren zonder zorgen.” 

Oud-student landschaps- en tuinarchitectuur

Werktraject

Een andere belangrijke sterkte is het werktraject dat we organiseren. Binnen dat traject, is er enkel les op donderdagavond en vrijdag. Dat maakt het mogelijk om onze opleiding te combineren met een baan en/of gezinsleven. Een heel verscheiden groep van studenten zorgt voor een bijzondere dynamiek. Het laagdrempelige contact met de docenten maakt het voor iedereen een boeiende en aangename opleiding.  

Aan het werk?

Na zes maanden hebben 90% van de studenten werk. Zeven op de tien studenten zijn als tuin- en/of landschapsarchitect aan de slag. De andere 30% werkt meestal in een aanverwante job. Een grote helft oud-studenten werkt als werknemer. Een kwart koos om te starten als zelfstandige. Een ander kwart combineert de beide.
Bijna 20% van de studenten studeert verder.

Verbeterpunten

De oud-studenten gaven ook een aantal werkpunten mee. De suggestie die in de enquête het vaakst aan bod kwam was het opdrijven van het aantal uren voor digitale vakken. Onze opleiding was hier zelf al mee aan de slag gegaan en verhoogde sinds dit jaar het aantal grafische vakken. Zo starten studenten nu al vanaf het eerste jaar met het hele Adobe-pakket. 
Meer stages en ateliers vroegen de oud-studenten eveneens. Een suggestie die minder gemakkelijk in te vullen is. In een programma van drie jaar is er maar een beperkte ruimte. Binnen een vierde jaar of in een masteropleiding zou dat wel mogelijk zijn. Een optie die momenteel door onze opleiding onderzocht wordt. 
 

Kom meer te weten over onze opleiding landschaps- en tuinarchitectuur. Kom eens langs op een infodag of openlesdag.

Deel dit