Hotelmanagement Food & Beverage
Verhaal

1ste jaar Hotelmanagement gaat aan de slag in de keuken

In het tweede semester van de eerstejaarsstudenten Hotelmanagement is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. De studenten die in het secundair onderwijs geen hotelopleiding genoten, krijgen een verkorte opleiding aan het COOVI te Anderlecht. Gedurende 4 weken worden ze ondergedompeld in de wondere wereld van Food & Beverage. Zo leren ze onder andere fonds trekken en soep bereiden maar ook deegwaar maken of een vis fileren behoort tot de lessen. De zoetebekken komen aan hun trekken tijdens het maken van vanilleroomijs en macarons en dit alles vanop de 10de verdieping van de COOVI-toren met een prachtig uitzicht over Brussel.

‘Wat dan met de studenten die al restaurant- en keukenervaring hebben?’, horen we je denken. Wel zij werken in tussentijd aan een economische opdracht en bezoeken enkele hotels. Op die manier is iedereen klaargestoomd voor het echte werk: de organisatie van een walking dinner. Sponsors zoeken, ingrediënten aankopen, gerechten maken en bereiden tot en met de boekhouding, alles doen de studenten zelf. Onder het kritische oog van een 200-tal genodigden waaronder familie, vrienden, lectoren, medestudenten en een jury geven ze het beste van zichzelf.

Wij kijken alvast uit naar komende editie van het Walking Dinner, op 30 mei 2018! Iedereen welkom op campus Bloemenhof.

Ben je benieuwd naar de opleiding Hotelmanagement? Kom dan zeker langs op de infodag, of neem deel aan een openlesdag!

Deel dit