Inschrijven - oud

Hier lees je meest recente info over inschrijven aan EhB.

 

Erasmushogeschool inschrijven

Wil je je inschrijven aan onze hogeschool? Welkom! We helpen je graag op weg bij je inschrijving voor één van onze opleidingen.

Nieuwe bachelorstudent (professioneel of academisch)

Inschrijven aan EhB gaat heel vlot. De eerste stap kan je zelfs thuis doorlopen. Voor het tweede deel kom je even langs op het studentensecretariaat van de campus waar je les zult krijgen.

Stap 1:

ONLINE INSCHRIJVEN


Klaar? Maak zeker een print van het bevestigingsscherm.

Stap 2: Vervolledig je dossier. Dat doe je op het studentensecretariaat van het departement waar je binnenkort les gaat volgen. De secretariaten zijn tot 11 juli en vanaf 17 augustus 2020 elke dag open. Check vooraf de campus waar je heen moet.

Nieuwe graduaatsstudent (HBO5)

ONLINE INSCHRIJVEN

Inschrijven voor een graduaatsopleiding? Nadat je jouw diploma hebt gehaald, kan je je inschrijving vervolledigen aan het studentensecretariaat van jouw toekomstige campus.

Herinschrijven

Studeerde je vorig jaar al aan de Erasmushogeschool Brussel? Dan kan je je herinschrijving volledig online doen.

Log in met je studentenmailadres en paswoord en klik op het iBaMaFlex-icoon. In iBaMaFlex kies je de module 'Mijn herinschrijvingsaanvraag' en volg je de stappen op het scherm.

Wat breng je mee om je inschrijving te voltooien?

Heb je de online inschrijving reeds afgerond?

Dan dien je enkel nog langs te komen met een aantal officiële documenten:

  • Je origineel diploma secundair onderwijs of een voorlopig bewijs hiervan (er wordt ter plaatse een fotokopie genomen)
  • Je identiteitskaart of een geldige verblijfsvergunning

Nog niet online ingeschreven?

  • Dan doen we het samen wanneer je op de campus bent.
  • Uiteraard kan je ook tijdens de infodagen langskomen.

De openingsuren verschillen per campus. Kijk hier de openingsuren van jouw campus na.

Na je inschrijving 

Check na je inschrijving regelmatig je e-postbus in iBaMaFlex en je studentenmailadres. De inschrijvingsdocumenten worden in je e-postbus gedeponeerd en alle correspondentie vanuit de hogeschool verloopt via je studentenmailadres.

Wist je trouwens al dat het academiejaar start op 21 september 2020? Als je na deze datum nog wilt inschrijven, kijken we o.b.v. pedagogische en didactische criteria of het nog mogelijk is om een volledig programma op te nemen. Sommige opleidingen starten al op 18 september met een introductiedag. We houden je hier uiteraard van op de hoogte.

Instaptoets en toelatingsproeven

Instaptoets lerarenopleidingen

Wil je Kleuteronderwijs, Lager Onderwijs of Secundair Onderwijs studeren? Dan ben je verplicht om de instaptoets (www.vlaamsehogescholenraad.be/instaptoets) voor lerarenopleidingen te doen voor je je inschrijft. Laat je niet afschrikken, deze toets is niet bindend. Ook als je een minder resultaat behaalt, kan je je zonder enig probleem inschrijven.

Toelatingsproeven kunstopleidingen

Start je graag met een kunstopleiding, dan moet je slagen voor een toelatingsproef. Voor welke opleidingen organiseren we een toelatingsproef?