U bent hier

EhB helpt mee - De Warmste Week 2017

Menswaardigheid dragen we aan EhB hoog in het vaandel. De verantwoordelijkheid voor de wereld en de maatschappij mondt immers uit in duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Die waarden geven we onze studenten mee, en willen we ook in acties omzetten. Daarom doen we mee aan De Warmste Week. Ditmaal kozen we voor een uitgesproken Brussels goed doel, het Brussels Platform Armoede.  Vorig jaar schreven we zowaar meer dan 7500 euro over ten voordele van Think Pink, dit jaar willen we graag beter doen...

Het Brussels Platform Armoede verenigt zeven Brusselse verenigingen waar armen het woord nemen en die elk op hun manier mensen in armoede en anderen samenbrengen.

Het betreft:

  • Alarm, een buurthuis in St-J-Molenbeek begaan met huisvesting
  • Ara, een vzw begaan met rechten, thuisloosheid (Ninoofseplein)
  • Bij Ons, een inloopcentrum begaan met thuisloosheid (Kartuizerstraat)
  • De Buurtwinkel, een wijkcentrum, begaan met huisvesting (Anneessens)
  • Pigment, een vzw begaan met precair verblijf/woonsituatie; migratie (Marckstraat)
  • Vrienden van het Huizeke, een vzw begaan met onderwijs, geestelijke gezondheid (Vossenplein)
  • Wijkpartenariaat De Schakel, begaan met vrijetijdsparticipatie (Noordwijk)

Tijdens de warmste week, maar ook voorafgaand al, hebben we een hele reeks initiatieven waarvan we hopen dat ze massa’s geld in het laatje brengen. Laat je warmste kant zien en doe mee! 

Je krijgt binnenkort meer info per departement.


Klik hier voor een grote afbeelding.

 

donderdag 30/11

 Nieuwe haarsnit nodig? Laat je knippen door de studenten van de Lerarenopleiding Haartooi en Bio-esthetiek en je vrij bijdrage gaat naar het goede doel. 

woensdag 13/12

Benefietfilm én concert in het RITCS Café: Ga voor een klein prijsje naar de Franse oorlogsfilm La Grande Illusion (1939) van Jean Renoir, indertijd goed voor een oscarnominatie. Geniet daarna van een al even Frans Brassensconcert van Les Pornographes. De toegangsinkomsten van Cinema RITCS gaan integraal in de pot voor het Brussels Platform Armoede. Voor het concert kan men een vrije bijdrage schenken of een VIP-ticket à €25 aankopen waarvan een deel naar het goede doel gaat. Reservering voor het VIP-ticket is verplicht met een mailtje naar stuvo@ehb.be. Lees meer op deze facebookpagina.

vrijdag 15/12

 Tijdens EhackB, het gamefestival georganiseerd door de studenten van de opleidingen Toegepaste informatica en Multimedia & communicatietechnologie in de nacht van 15 op 16 december, wordt een deel van de inkomsten overhandigd aan de actie. 

Tijdens de héle warmste week van 18/12 – 22/12

 Gooi met een fooi: de jobstudenten van RITCS Café geven hun drinkgeld aan het goede doel. Allen naar daar, dus.

 Kies je cadeautje onder de kerstboom (en leg er ook eentje bij!). 

Jezelf verrassen met een cadeautje? Of je lief? Of je bijna-lief? Steek 2 euro in de pot en kies een geschenkje uit onder de boom. Op is op! Of nee, toch niet, want als jij er eentje voor in de plaats legt, dan maak je weer iemand anders blij. Doen!

Personeelsveiling

’t Personeel van EhB zet zichzelf in de etalage! Of toch iets waar ze goed in zijn of dat ze gemaakt hebben. Bekijk de lijst op auction.ehb.be en bied tot donderdag 21/11/201 23u59!  Lees zo nodig de korte gebruiksaanwijzingEr zijn ook items met een vaste prijs, die vind je op een aparte pagina.

Croque Monsieurs à gogo

Per croque monsieur geeft Stuvo 2.5 euro aan het goede doel! Met dank aan Stuvo en ISS (voor de gratis ingrediënten).

 Soepverkoop: Koud buiten? Dan doet soep goed. Op EhB mag je binnen genieten van een kommetje soep. Per verkochte soep gaat 69 cent naar De Warmste Week. Neem dus gewoon soep mee naar je kot of naar huis! Met dank aan Stuvo en ISS.

maandag 18/12

 De Warmste Sjaaldag of was het Foute Truiendag?

Geef vandaag les/volg les/zit aan je PC met je mooiste sjaal! Of liever in een foute trui? Aan jou de keuze. Doen, gewoon om in de sfeer te komen!

Game's On @ RITCS Café

Dit keer geen geluid van drums of gitaren in het RITCS Café, maar van dobbelstenen en pionnen! Een deel van opbrengst van de Game On avond gaat naar De Warmst Week. Kom af en laat niet alleen het Monopoliegeld rollen. Met dank aan de studentenorganisatie ESN-VUB-EhB Brussels. Inschrijven niet nodig!

Buurtkerstfeest KCB

We houden een feestje in de tuin van het conservatorium. Kom langs tussen 11u30 en 17u voor Glühwein, warme chocolademelk en snacks (cake,..) aan het hoofdgebouw op de regentschapsstraat. Er zullen verschillende optredens zijn op een podium dat  in de voortuin zullen bouwen. Iedereen is uiteraard welkom om te komen genieten van de sfeer, versnaperingen en muziek en alle opbrengsten gaan naar de Warmste Week.

dinsdag 19/12

Stand Up Comedy @ RITCS Café

Zin in een hilarisch avondje uit? Kom naar de stand up comedians in het RITCS Café, per kaartje gaat er €1 naar De Warmste Week. Hoe meer volk hoe meer geld! Start om 20u. Met dank aan Stuvo. Tickets via standuprits@gmail.com. Vol is vol.

woensdag 20/12

Kersthappening met spaghetti

Een wervelende show van de studenten Lichamelijke Opvoeding, voorafgegaan door een spaghetti-avond. De opbrengst van de tombola gaat integraal naar De Warmste Week. Start om 17u, inschrijven via de site (link volgt).

 En dan heb je ook nog de Warmathon Brussel: Loop, jog of wandel op 20 december mee met de studenten Pedagogie van het Jonge Kind en maal kilometers af voor de Warmathon. In Brussel lopen we warm aan de voet van het Atomium en loop je ondermeer in het Ossegempark. Neem contact op met bert.wastijn@ehb.be.

donderdag 21/12

 Het enige echte XL-Air Kerstfeest

Naar jaarlijkse traditie kan je de reeks nieuwjaarsfestiviteiten starten met het  ongelooflijke XL-Air Kerstfeest. Een deel van de opbrengst geven de organisatoren aan De Warmste Week. 't Start om 22u in het RITCS Café. Met dank aan XL-Air, onze studentenradio.

 De studentenkringen dansen voor DWW 

Onze studentenkringen Commin@ en Enigma organiseren een Neon Night TD, waarvan eveneens een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat. Hou hun affiches en facebookpagian's in de gaten. 

 Opgelet, vandaag sluit de personeelsveiling af om 23u59.

vrijdag 22/12

Pop up Musicaloptreden

Kom luisteren naar onze studenten Musical die het beste geven van zichzelfn in ruil voor een vrije bijdrage! Je vindt ze om tussen 11u30 en 14u. Locatie volgt nog.