U bent hier

Studiedag cultuurbeleving van jongeren in kanaalzone

Begin-Einddatum

Beschrijving

Move It Kanal is het vijfjarig stadsproject voor cultuurparticipatie van jongeren in de Brusselse kanaalzone (2015-2021), waarvoor Lasso samenwerkt met de opleiding Sociaal Werk van EhB, JES, D’Broej, RAB/BKO, LES Molenbeek en IHECS. 

De eerste fase van het onderzoek naar de cultuurbeleving van jongeren in de kanaalzone in het kader van Move It Kanal is afgerond. Om de resultaten van die eerste fase te kunnen voorstellen, organiseren we op 4 mei 2017 een studievoormiddag. Daar zullen de onderzoekers van de Erasmushogeschool Brussel de resultaten van de eerste onderzoeksfase voorstellen en willen ze in discussie gaan met een divers publiek. De studiedag richt zich in de eerste plaats tot praktijkwerkers zoals jeugdwerkers, cultuurwerkers, buurtwerkers en leerkrachten, die rond jongeren en cultuur (willen) werken. Ook academici en beleidsmakers zullen hun gading vinden op deze dag.

We gaan van start in een plenaire sessie waar de onderzoeksresultaten met focus op jongeren gepresenteerd worden. Ter herinnering, in het onderzoek werden drie doelgroepen bevraagd: de jongeren, de cultuuraanbieders en de jeugdwerkers/leerrkachten. Na een korte presentatie laten we een academicus, een jeugdwerker, een cultuurwerker, een leerkracht en ook een jongere feedback geven op de gepresenteerde resultaten. Daarna willen we ook kort met het aanwezige publiek in debat gaan. Vooraleer we 's middags afsluiten met een lunch, gaan we nog met de praktijk aan de slag in een vijftal sessies die gelinkt zijn aan thema's die uit het onderzoek voortvloeien.  

Waar? Campus Bloemenhof van de Erasmushogeschool Brussel - Zespenningenstraat 70, 1000 Brussel

Wanneer? donderdag 4 mei 2017 van 9u00 tot 13u30

Het volledige programma en het inschrijvingsformulier volgen binnenkort.

Meer info over het onderzoek in dit interview met de onderzoekster >>>

Departement

Kenniscentrum

Thema