U bent hier

Poëzieavond @RITCS Café

Begin-Einddatum

Beschrijving

Enkele studenten van de Erasmushogeschool Brussel heten jullie welkom voor Serieuze Zever, een poëzieavond in het RITCS Café. Dichters lezen hun beste werken voor, gevolgd door een muziekoptreden.

Hieronder alvast een voorproefje van wat de avond te bieden heeft:

Brussel de stad die tegelijk van zichzelf vervreemd en daarmee haar eigen identiteit opdwingt roept slam op, roept poëzie op. Knikkende knieën van die eerste kus, rustige steegjes met die ene man in regenjas die de nacht in zet vergezeld door een sigaret. Haastige pendelaars die even haastig de stad weer verlaten. Angst dat het hart in de keel doet kloppen wanneer je veel te laat op de avond het verkeerde metro station bent binnen gelopen.

We geven de ademruimte aan degenen die zich willen uiten, voor een publiek vertellen wie ze zijn, wie die ma...n of vrouw net is die voor ons wel die eeuwige vreemdeling leek. Die nooit meer dan een oogcontact was. We geven de stem aan de man of vrouw die door de zelf vervreemde stad zijn stem werd afgenomen, ontnomen en opgesloten in een doos met het opschrift passie, en in de kist van verre dromen werd gestoken.

Aangezien dat er meer is dan kapitaal en geld in deze wereld bieden wij een avond vol liefde en haat, verdriet en trots, melancholie en gelukzaligheid en dat allemaal gratis en voor niets. We bieden een plek voor de zoekende, want toegegeven zijn we dat eigenlijk allemaal. We zoeken en hopelijk vinden we elkaar door de juiste zinnen op het juiste moment aan elkaar als openbaring te laten ervaren.
Welgekomen en tot ziens.

Vriendelijk groeten,
De dronkaard zonder drank, de taal zonder woord en de mens zonder liefde
 

INFO:

locatie: RITCS Café, A. Dansaertstraat 70, 1000 Brussel

Uur: 19u00 tot 0u00

GRATIS

 

Thema