Gezond en wel in je vel?!

In de workshop ‘Gezond en wel in je vel?!’ maken uw leerlingen kennis met de wereld van voeding en diëtetiek en hoe een diëtist tijdens een consultatie te werk gaat. We staan ook stil bij twee aandoeningen die in de actualiteit staan: obesitas en ondervoeding (vooral bij ouderen) en hoe je maaltijden kan aanpassen aan de noden van de doelgroep.

In het eerste gedeelte leggen we uit hoe de vet- en spiermassa bepaald wordt. Hiervoor maken we gebruik van een impedantie-meettoestel. De leerlingen kunnen na een korte demo zelf de metingen uitvoeren.

In deel twee gaan we na hoe we mensen met voedingsproblemen, zoals ondervoeding of obesitas, kunnen helpen door hun maaltijden aan te passen. De leerlingen experimenteren zelf en bereiden gezonde gerechtjes die we aan het eind van de workshop proeven.

Workshop Leerlingen