U bent hier

Verder studeren en heroriënteren

Korte opleidingen (specialisaties, ...)

De Erasmushogeschool organiseert  heel wat postgraduaten en bij- en nascholingen onder de naam EhB+. Een overzicht van het aanbod vind je op www.ehb.be/plus.

Een bijkomend diploma? Of toch liever iets helemaal anders?

Wil je de mogelijkheden onderzoeken om aan onze Associatie een tweede diploma te behalen? Deze tool helpt je verder:

www.universitaireassociatiebrussel.be/verder-studeren-en-herorienteren (externe link)

Het is vanzelfsprekend dat de studenten aan de VUB en de EhB een op maat aangepaste begeleiding krijgen. Naast die ondersteuning van de (studie)trajectbegeleiders, helpt de tool bij het online terugvinden welke studies aansluiten op het behaalde diploma. Als je in de lijst van de vervolgopleidingen niet meteen vindt wat je zoekt, dan krijg je een op maat gemaakt en persoonlijk advies van je (studie)trajectbegeleider, die een ad hoc programma samenstelt (bv. een verkorte bachelor, een schakel- of een voorbereidingsprogramma).

Werken en studeren aan de EhB

Zie je aan de EhB een tweede studie die je aan je CV wilt toevoegen, maar wil je tegelijk ook werken? Misschien kun je beide combineren! We hebben voor verschillende professionele en academische opleidingen een traject uitgewerkt dat de combinatie werk en studie mogelijk maakt.

Meer informatie over deze werktrajecten en contactgegevens vind je op de EhB-website: www.erasmushogeschool.be/werken-en-studeren.

Verder studeren of op stage in het buitenland

Misschien denk je erover om in het buitenland verder te studeren, of om in het buitenland aan de slag te gaan. Algemene informatie  over studeren of werken in het buitenland (bijvoorbeeld de gevolgen voor kindergeld, beurzen, visa, ziekteverzekering, belastingen, …) staat op deze sites verzameld:
 
  • www.kamiel.info (externe link): Kamiel maakt je internationaal mobiel. Hij is er voor jongeren tussen 16 en 30 jaar oud die voor een tijdelijke, niet-toeristische activiteit naar het buitenland gaan. Kamiel vertelt je welke paperassen je vóór je vertrek in orde brengt. Zo hoef je je geen zorgen te maken over je sociale zekerheid.
  • www.studeerinhetbuitenland.be (externe link): Het ‘Handboek Studeer in het Buitenland’ is een bijzoner uitgebreide online publicatie van Flanders Knowledge Area vzw. Je vindt er informatie specifiek voor Vlaamse studenten die in het buitenland willen gaan studeren of stage lopen
Hieronder volgt een overzicht van buitenlandse vacaturesites die stages, (studenten)jobs, vrijwilligerswerk en andere aanbieden.
Alumni van Vlaamse Hogeronderwijsinstellingen (Ba, Ma of ManaMa) kunnen voor een stage in Europa nu ook beroep doen op een Erasmusbeurs. Deze beurs dient bij EhB aangevraagd te worden tijdens het laatste jaar van je studies. Je kan tot maximum 1 jaar na afstuderen op mobiliteit gaan. Let wel op: indien je tijdens je studies al op Erasmus ging, worden deze maanden afgetrokken van het totaal van 12 maanden. Dit wil zeggen dat, indien je bijvoorbeeld tijdens je bachelor 4 maanden op Erasmus was in het kader van studie en/of stage, je nog aanspraak kan maken op een beurs voor 8 maanden na afstuderen.