Waarom naar het buitenland?

Een buitenlands verblijf is een uitgelezen kans om nieuwe inzichten te verwerven. Waarden zoals zelfstandigheid, interculturele competenties en een diepere kijk in een ander onderwijssysteem of arbeidsmarkt zijn daarbij van groot belang. Daarnaast is mobiliteit positief voor de academische vaardigheden en de actieve talenkennis.

De Erasmushogeschool Brussel stuurt docenten en studenten uit naar een veelvoud aan plaatsen. Deze kaart illustreert waar onze studenten het voorbije jaar op mobiliteit gingen:

Deze EhB-studenten zijn alvast overtuigd van de meerwaarde van een buitenlandverblijf in het kader van hun studies:

Dankzij de Erasmushogeschool Brussel en een fantastische reisbeurs aangeboden door VLIR-UOS heb ik mijn bachelorproef kunnen maken in Vietnam. Zes weken verblijven en werken in een land als Vietnam was een grote en onvergetelijke ervaring, niet alleen het werken in een Vietnamees onderzoeksinstituut maar ook het bezoeken van Hanoi en omstreken. Zo ben ik naar een echte Vietnamese trouw geweest alsook naar de wereldberoemde Ha-Long Bay terwijl ik in de week werkte aan een custom-built touchtable.

- Arno, Toegepaste Informatica, stage in Vietnam

Het was echt de mooiste ervaring/kans die ik in mijn leven gekregen heb en ik voel me echt helemaal gegroeid als persoon. Het is nu wel heel raar om terug te komen, ik had er graag nog paar maanden extra gebleven. Hopelijk blijven jullie zulke mooie projecten ondersteunen!”

- Yannick, Voedings- en Dieetkunde, stage in Nicaragua

Voor meer leesvoer, raadpleeg ook even de volgende blogs van onze studenten: